- Barnslig av Erik Solheim

Frp mener de har bedre klimapolitikk enn SV.

 ERIK SOLHEIM ER SOM BUSH: FrPs miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen slår tilbake mot Erik Solheims frontalangrep før helgen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen.
ERIK SOLHEIM ER SOM BUSH: FrPs miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen slår tilbake mot Erik Solheims frontalangrep før helgen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen er kraftig provosert etter at Erik Solheim fredag uttalte til Dagbladet.no at en Høyre-Frp-regjering vil rasere norsk klimapolitikk.

- Det er barnslig av Solheim å komme med slike utsagn mot en politisk motstander. Dette viser hvor lite konstruktiv Solheim er som miljøvernminister. Han fremhever seg selv ved å rakke ned på andre, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.no.

Miljøvernminister Erik Solheim sa blant annet at han er bekymret for FNs klimaforhandlinger i København dersom Siv Jensen blir Norges statsminister, og at FrP er imot alt som har med miljø å gjøre.

- Vi kan ikke sende en norsk statsminister som ikke vet om klimaendringene eksisterer, sa Solheim og viste til at FrPs klimapolitikk hittil har gått ut på å understreke at menneskeskapte klimaendringer er omdiskutert.

Har fått klimapolitikk
Men nå har FrP fått en klimapolitikk. Som attpåtil er bedre enn regjeringens, hevder miljøtalsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Min påstand er at i to parallelle univers ville det vært mer fornybar energi og mindre utslipp om 20 år i et FrP-samfunn enn i et SV-samfunn, sier Solvik-Olsen.

FrP-metoden er nokså ulik Solheims metode. Den innebærer på gratis kvoter til norsk industri mot at de gjør tiltak i Norge, thorium-kraft, mer vannkraft, grønne sertifikater der småkraft er inkludert, elbilsatsing og teknologioverføring til fattige land. En internasjonal klimaavtale står også på programmet. Klimaforskningen skal fortsatt diskuteres. Men klimafornektingen tilhører fortiden, skal man tro FrPs miljøtalsmann.

- Vi har erfart at retorikken med kun å påpeke kostnader og hva som er feil i klimapolitikken, ikke var rett. Det har sett ut som om vi er negative til alt. På 90-tallet kunne nok Solheim ha hatt rett i denne kritikken, men det han driver med nå er bevisst feilinformasjon. Hvorfor i alle dager later Solheim som om FrP vil jobbe mot en avtale i København? spør Solvik-Olsen.

- Han vet godt hva vi har foreslått i Stortinget. Som statsråd burde han heller framheve de punktene der alle er enige. Vi skal liksom være det sorte får, sier han. FRYKTER FOR NORSK KLIMAPOLITIKK: Miljøvernminister Erik Solheim. Foto: SCANPIX.
FRYKTER FOR NORSK KLIMAPOLITIKK: Miljøvernminister Erik Solheim. Foto: SCANPIX. Vis mer