- Barnslig av Erik Solheim

Frp mener de har bedre klimapolitikk enn SV.

ERIK SOLHEIM ER SOM BUSH: FrPs miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen slår tilbake mot Erik Solheims frontalangrep før helgen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen.
ERIK SOLHEIM ER SOM BUSH: FrPs miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen slår tilbake mot Erik Solheims frontalangrep før helgen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen er kraftig provosert etter at Erik Solheim fredag uttalte til Dagbladet.no at en Høyre-Frp-regjering vil rasere norsk klimapolitikk.

- Det er barnslig av Solheim å komme med slike utsagn mot en politisk motstander. Dette viser hvor lite konstruktiv Solheim er som miljøvernminister. Han fremhever seg selv ved å rakke ned på andre, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.no.Miljøvernminister Erik Solheim sa blant annet at han er bekymret for FNs klimaforhandlinger i København dersom Siv Jensen blir Norges statsminister, og at FrP er imot alt som har med miljø å gjøre.

- Vi kan ikke sende en norsk statsminister som ikke vet om klimaendringene eksisterer, sa Solheim og viste til at FrPs klimapolitikk hittil har gått ut på å understreke at menneskeskapte klimaendringer er omdiskutert.

Har fått klimapolitikkMen nå har FrP fått en klimapolitikk. Som attpåtil er bedre enn regjeringens, hevder miljøtalsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Min påstand er at i to parallelle univers ville det vært mer fornybar energi og mindre utslipp om 20 år i et FrP-samfunn enn i et SV-samfunn, sier Solvik-Olsen.FrP-metoden er nokså ulik Solheims metode. Den innebærer på gratis kvoter til norsk industri mot at de gjør tiltak i Norge, thorium-kraft, mer vannkraft, grønne sertifikater der småkraft er inkludert, elbilsatsing og teknologioverføring til fattige land. En internasjonal klimaavtale står også på programmet. Klimaforskningen skal fortsatt diskuteres. Men klimafornektingen tilhører fortiden, skal man tro FrPs miljøtalsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer