Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Barnslig og dårlig gjort

Ole Einar og Emil tror dopryktene preget tyskernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): I midten av januar ble flere tyske skiskyttere og langrennsløpere beskyldt for doping.

Den tyske TV-kanalen ARD hevdet 20 tyskere hadde fått blodoverføringer på en østerrisk blodklinikk i Wien - men la seg raskt paddeflate og dementerte hele saken.

Foran dagens VM-stafett blusset dopspekulasjonene opp igjen. Denne gangen ble utøvere hengt ut med fullt navn av det østerriske nettstedet oa24.at - og på lista sto blant annet tre av fire av løperne på det tyske stafettlaget.

Tyskland tok til slutt bronse bak sølvinner Norge og gullvinner Russland, og ankermann Michael Greis sier til Dagbladet.no at dopingbråket før start var forstyrrende.

- Det påvirket oss litt, dette er andre gang det skjer.

- Hva kan du si om spekulasjonene?

- De er oppspinn, ikke fakta og reine spekulasjoner basert på anonyme kilder, sier Greis.

Forberedt på at det kan ramme Norge

image: - Barnslig og dårlig gjort

Ole Einar Bjørndalen tror også opptakten til stafetten var en stressfaktor for tyskerne.

- Det var helt sikkert ikke moro for dem. Noen har lyst til å lage forsider. Hvis det er fakta må det komme fram, men man må også ha bevis. Jeg synes hele greia er barnslig, så lenge ingenting er dokumentert er det ikke interessant, sier han til Dagbladet.no.

34-åringen tror dopingbeskyldninger kan ramme hvem som helst - også de norske.

- Det kan skje hvem som helst, det må vi være forberedt på. Om 40 journalister påstår at du har juksa, må du svare for det. Men jeg kommer til å være rein i all framtid. Det har jeg alltid vært, og det kommer jeg alltid til å være. Jeg ønsker mer uanmeldt testing seint på kvelden og tidlig på morgenen, sier han.

Emil Hegle Svendsen sa først «ingen kommentar» på spørsmål om bråket rundt tyskerne, men kom på gli til slutt.

- Å sette ut rykter foran en VM-stafett er dårlig gjort, det virker som det er gjort for å ødelegge. Hvem som helst kan jo si sånne ting, sier han.

Ole Einar gikk ikke i kjellern

De norske stafettgutta var det kanskje største gullfavoritten på forhånd, men aksepterte sølv når russerne var i det umulige hjørnet.

image: - Barnslig og dårlig gjort

Hegle Svendsen vekslet likt med Ivan Tsjerezov etter første etappe, men Nikolay Kruglov dro fra Rune Bratsveen på 2. etappen og vekslet 25 sekunder foran Norge.

Avstanden økte inn mot den siste etappen, hvor Ole Einar Bjørndalen skjøt feilfritt på to skytinger. Han var likevel sjanseløs på å hente inn Maxim Tsjoudov, som gikk Russland inn til gull, 49 sekunder foran Norge.

- Jeg var ikke helt nede i kjelleren på sisterunda. Russland var fryktelig gode i dag, vi måtte nøyd oss med to ekstraskudd om vi skulle klart det. Men sju ekstraskudd er noe av det beste vi har gjort på stafett, sier Bjørndalen.

Emil Hegle Svendsen sa seg også godt fornøyd med sølv.

- Russland hadde en kanondag, spesielt i løypa, der var de ekstremt sterke. Jeg håper de får en utladning til fellesstarten i morgen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media