Baronens død

Internett tar livet av meg, sier Rupert Murdoch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USA\'s nest største avisgruppe, Knight-Ridder, ble lagt ut til salg ifjor høst. Aksjonærene hadde fått nok av synkende opplagstall og svakere inntjening. Selv med storheter som Miami Herald og Philadelphia Inquirer i porteføljen, så de ingen fremtid i avismarkedet.Det var det ikke mange andre som gjorde heller. Kjøperne sto ikke i kø, og først i helgen ble gruppen solgt til spottpris for 4,6 milliarder dollar. Analytikere regner med at de nye eierne kommer til å skjære til beinet i avisene rundt omkring for å tjene penger. I enkelte tilfeller må beinet også amputeres.

En av verdens siste mediebaroner, Rupert Murdoch, avla en preliminær obduksjonsrapport over det gamle mediemarkedet i London denne uken. Han avslørte også hvem som kom til å ta livet av mediebaroner som ham.-  Den gamle eliten i vår industri - redaktørene, konsernsjefene og, la oss innse det, eierne - er i ferd med å miste sin makt, sa Murdoch, ifølge The Guardian.Og den nye eliten er internettpionerene, som Murdoch sammenlignet med oppdagere som Christoffer Columbus. 75-åringen bøyde seg i støvet for sine etterkommere, bloggerne, som hvert sekund bruker ny teknologi til å dele informasjon, musikk, filmer og TV-programmer, med sine lesere. De nye mediekonsumentene forlanger innhold levert til sin PC og mobil når de vil ha det, hvordan de vil ha det, og som de vil ha det. Revolusjonen kan ikke overvurderes. Ny teknologi vil ha makt til å bygge opp og rive ned - ikke bare selskaper, men til og med nasjoner, mente Murdoch i sin nyfunne visdom og begeistring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer