Barrikaderte seg på kontoret, livredde for kollegaen

DeWayne Craddock åpnet ild på arbeidsplassen i Virginia Beach.

TRAGEDIE: Mannen som åpnet ild i et kommunesenter i USA natt til lørdag, drepte tolv kollegaer. Han ble selv drept i skuddveksling med politiet. Foto: L. Todd Spencer / The Virginian-Pilot / AP / NTB Scanpix
TRAGEDIE: Mannen som åpnet ild i et kommunesenter i USA natt til lørdag, drepte tolv kollegaer. Han ble selv drept i skuddveksling med politiet. Foto: L. Todd Spencer / The Virginian-Pilot / AP / NTB ScanpixVis mer

Representanter for politiet i Virginia Beach i delstaten Virginia i USA opplyser at det var DeWayne Craddock (40) som tok seg inn i et kommunesenter og åpnet ild natt til lørdag norsk tid.

Han skal ha rukket å drepe tolv kollegaer før han selv ble drept i en lengre skuddveksling med politiet. På pressekonferansen refererte politiet til ham som «den trettende». Ytterligere fire personer ble skadd.

- Gjerningspersonen åpnet ild mot alle ofrene umiddelbart etter å ha gått inn i kommunesenteret, fortalte politisjef James Cervera i natt.

Craddock var en ingeniør som jobbet med infrastruktur i Virginia Beach, og jobbet ved kommunesenteret i 15 år. Politiet har ikke gått ut med noe motiv for handlingen, og ifølge New York Times skal han ikke ha pekt seg ut noen spesielle ofre.

DE DREPTE: Politiet offentliggjorde navnet på de drepte lørdag. Foto: Eric Baradat / AFP / NTB Scanpix
DE DREPTE: Politiet offentliggjorde navnet på de drepte lørdag. Foto: Eric Baradat / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Barrikaderte seg på kontor

Cervera sier på en pressekonferanse lørdag at Craddock skal ha åpnet ild mot politimennene så fort han så dem.

- Da han identifiserte dem som politimenn, åpnet han ild umiddelbart. Og de svarte. Det var en langvarig skuddveksling, sier Cervera ifølge The Guardian.

Megan Banton jobbet som assistent på kommunesenteret. Hun forteller til The Guardian at hun barrikaderte seg inne på et kontor sammen med rundt 20 andre kollegaer, før hun ringte nødnummeret.

I SORG: Politisjef James Cervera sier at det nå er et samfunn i sorg. Foto: Eric BARADAT / AFP
I SORG: Politisjef James Cervera sier at det nå er et samfunn i sorg. Foto: Eric BARADAT / AFP Vis mer

- Vi gjorde det vi kunne for å få folk i tryggghet. Vi var livredde. Det føltes uvirkelig, som i en drøm. Du er bare livredd, alt du hører er skudd, sier hun.

De drepte

Craddock skal ha hatt med seg flere våpen inn på kommunesenteret, og flere skal ha blitt beslaglagt i hans hjem.

Rundt 400 jobber ved kommunesenteret. På en pressekonferanse lørdag offentliggjorde politiet navnene på de tolv drepte:

Laquita C Brown, Tara Walsh Gallagher, Mary Louis Gayle, Alexander Mikhail Gusev, Katherine A Nixon, Richard H Nettleton, Christopher Kelly Rapp, Ryan Keith Cox, Joshua A Hardy, Michelle Langer, Robert Williams og Herbert Snelling.

De fire skadde er ikke navngitt. Det er heller ikke en politimann som var blant de skadde, som skal ha blitt reddet av den skuddsikre vesten han hadde på seg.