PAPPAGUTT: Barron Trump er 10 år gammel og blir første gutten i Det hvite hus på lang tid. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP 
PAPPAGUTT: Barron Trump er 10 år gammel og blir første gutten i Det hvite hus på lang tid. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP Vis mer

Trumps USA

Barron Trump (10) blir USAs første «Førstegutt» siden JFK: Oppkalt etter pappas falske skrytepave

Beskrives av mamma Melania Trump som snytt ut av nesa på sin far: Sterke meninger, veldig spesiell og uavhengig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For første gang siden John F. Kennedy jr. var i Det hvite hus, har USA fått en «Førstegutt» - eller «The First Boy», som The Telegraph skriver.

Barron Trump er 10 år gammel, og beskrives av mamma Melania Trump som snytt ut av nesa på sin far: Sterke meninger, veldig spesiell og uavhengig.

Ifølge Telegraph er Barron Trump oppkalt etter pappa Donalds foretrukne pseudonym. Donald Trump pleide i mange år å ringe journalister og skryte av seg selv, sin inntekt og sine forretningsplaner, men da utga Trump seg for å være enten John Miller eller John Barron.

Kunstglad

Barron Trump er oppvokst i Trump Tower på Manhattan, i det vi må kalle en relativt beskyttet setting. Barron har ifølge sine besteforeldre en egen etasje i skyskraperen bare for seg selv.

Dem som har hørt Melania Trump tale vet at hennes engelsk ikke alltid er like stø, og Barron snakker også slovensk med sin mor. I et intervju med Parenting Magazine lettet også den tidligere modellen på sløret angående oppveksten til barnet hun har med milliardær - og nå snart president - Donald Trump

- Han har sitt eget lekerom fullt av bilder og kunst som han liker. Og siden han har sin egen etasje, kan han også dekorere veggene selv, sa Melania Trump til Parenting Magazine.

Liker byggeprosjekter

I likhet med sin far er Barron besatt av golf og helikoptre, ifølge sin mor. Barron deler også sin fars lidenskap for storstilte byggeprosjekter.

- Noen ganger bygger vi store byer og flyplasser sammen i LEGO. Han liker å bygge store ting.

Melania Trump skjemmer etter sigende bort minstemannen med hudkrem fra sitt eget merke. Alle presidentenes barn de siste 35 årene har gått på Sidwell Friends, men det spekuleres i at Barron Trump kan bli værende i New York for å forbli på sin nåværende skole, skriver The Telegraph.