Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barry (35) tatt for sju «knock out»-slag mot ukjente damer på gata

Siktet for hatkriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New York-mannen Barry Baldwin (35) er siktet for hatkriminalitet etter at han angivelig har vært involvert i sju «knockout»-slag mot ukjente på gata i storbyen, melder CNN.

Hendelsene skal ha skjedd i tidsrommet 9. november til 27. desember i fjor. Alle ofrene var kvinner. Samtlige episoder skjedde i det som beskrives som jødiskdominerte områder.

9. november skal han ha slått ned en 78 år gammel dame. En annen en mor som var ute med sin sju år gamle datter. Etter dette angrepet offentliggjorde New York-politiet en fantomtegning av den mistenkte mannen. Baldwin skal ha blitt pågrepet av politispanere 29. desember. Han ble siktet etter at flere vitner identifiserte ham i en såkalt lineup.

Politiet mener Baldwin har vært involvert i den livsfarlige «leken» «Knock Out», som kort forklart går ut på at uskyldige slås ned på gata med ett slag. Det er hevdet at slike hendelser er del av en økende trend.

- Guttene prøver å demonstrere for gjengen sin at de er sterke nok til å slå ned noen, det er en manndomsprøve, har en anonym kilde fortalt CBS.

Det var på tampen av fjoråret rapportert om slike hendelser i New York, New Jersey og i St. Louis.

Slagene har i enkelte av sakene rammet tilsynelatende helt tilfeldige personer, men i enkelte saker mener politiet det har vært snakk om hatkriminalitet, som da ti menn overfalt en jødisk mann på gata i Brooklyn.

På midten av 00-tallet ble liknende fenomener i Storbritannia omtalt som «Happy Slapping».

FANTOMTEGNING: Politiet offentliggjorde denne fantomtegningen etter at en kvinne som var ute med sin sju år gamle datter ble angrepet på gata. Foto: New York-politiet/Handout
FANTOMTEGNING: Politiet offentliggjorde denne fantomtegningen etter at en kvinne som var ute med sin sju år gamle datter ble angrepet på gata. Foto: New York-politiet/Handout Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media