Barth Eide: - Jeg er svært bekymret

Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) sier han er svært bekymret etter at et norsk Hercules-fly ble meldt savnet i Nord-Sverige torsdag ettermiddag.

ALVORLIG SITUASJON: - Dette er en meget alvorlig situasjon. Fem av våre offiserer er savnet. Jeg er svært bekymret og følger leteaksjonen etter de savnede fortløpende, sier forsvarsminister Espen Barth Eide. Foto: STIEN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
ALVORLIG SITUASJON: - Dette er en meget alvorlig situasjon. Fem av våre offiserer er savnet. Jeg er svært bekymret og følger leteaksjonen etter de savnede fortløpende, sier forsvarsminister Espen Barth Eide. Foto: STIEN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er en meget alvorlig situasjon. Fem av våre offiserer er savnet. Jeg er svært bekymret og følger leteaksjonen etter de savnede fortløpende, sier forsvarsministeren.

Det var et av Forsvarets transportfly av typen Hercules som forsvant på vei fra Evenes til Kiruna torsdag ettermiddag. Flyet skulle hente personell og materiell i den nordsvenske byen i forbindelse med militærøvelsen Cold Response.

Like før innflyging til Kiruna, mistet flyet kontakt med tårnet på flyplassen. Fly og helikoptre fra Norge og Danmark deltar i letingen, i tillegg til norske og svenske redningsmannskaper. Militært personell som dem deltok i øvelsen, er også stilt til disposisjon i forbindelse med redningsaksjonen. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer