Barth Eide innrømmer ulovlig overtid i Forsvarsdepartementet

Medarbeidere jobbet mellom 17 og 23 timer i døgnet.

JOBBET FOR MYE: Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) innrømmer at medarbeidere i Forsvarsdepartementet har arbeidet mer overtid enn det som er tillatt. Foto: Christian Roth Christensen
JOBBET FOR MYE: Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) innrømmer at medarbeidere i Forsvarsdepartementet har arbeidet mer overtid enn det som er tillatt. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) innrømmer at medarbeidere i Forsvarsdepartementet har arbeidet mer overtid enn det som er tillatt.

Barth Eide skriver i et brev til Høyres arbeids- og sosialpolitiske talsmann, Torbjørn Røe Isaksen, at en kartlegging av registrert overtid i den avdelingen som har vært tyngst involvert i utarbeidelsen den nye langtidsplanen for Forsvaret:

«viser at et fåtall saksbehandlere i en kortere periode overskred begrensningene i forhold til hva arbeidsmiljøloven tillater».

Brevet er et svar til Røe Isaksen som har sett med bekymring på arbeidssituasjonen til Barth Eides ansatte, skriver VG.

I brevet spør Isaksen om det i departementets arbeid med langtidsplanen er konkret sikret at tjenestemennene i Forsvarsdepartementet jobber innenfor gjeldende regelverk for arbeidstider.

Bakgrunnen for brevet er at verken forsvarssjefen eller noen av hans 180 medarbeidere, ville, kunne eller orket holde foredrag for Frps sentralstyre tidligere i år, noe Frp reagerte kraftig på.

Departementsråd Erik Lund-Isaksen i Forsvarsdepartementet begrunnet avslaget med at de som ville vært aktuelle, var involvert i en tilnærmet døgnkontinuerlig innspurt i langtidsplanleggingen, og at det var umulig få noen til å stille.

- Vi tok en vurdering på om vi likevel skulle sende noen av dem som holder på med dette. De jobber 23 timer i døgnet, så det var helt uaktuelt, sa Lund-Isaksen til VG og la til at «de jobber så de nesten ikke står oppreist».

Han modererte seg deretter til at medarbeiderne jobbet 17 - 23 timer i sluttfasen før fremleggelsen av langtidsplanen.

- Med respekt for det arbeidet som Planstaben i Forsvarsdepartementet arbeider med i forbindelse med regjeringens langtidsplan for Forsvaret, så slår det meg at dette preges både av uforstand samt lovbrudd på arbeidsmiljøloven, sier ekspert på arbeidsrett og advokat Jan Tormod Dege til avisen.

(NTB)