Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barth Eide vil bruke 1,9 milliarder i året på kampfly

Sier det vil koste 20-30 prosent mer å operere nye F-35, sammenlignet med dagens gamle fly.

REAGERER: Forsvarsminister Espen Barth Eide, her hos Garden på Huseby leir, sier han ikke kjenner seg igjen i et nylig publisert kostnadsanslag om kampflyene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
REAGERER: Forsvarsminister Espen Barth Eide, her hos Garden på Huseby leir, sier han ikke kjenner seg igjen i et nylig publisert kostnadsanslag om kampflyene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser beregninger som Forsvarsdepartementet og det norske Kampflyprosjektet har gjort. Forsvarsminister Espen Barth Eide sier han ikke kjenner seg igjen i tallene som Adresseavisen presenterte mandag, hentet fra en britisk rapport.

- Vi regner med at det vil koste ca. 375 millioner kroner mer årlig enn nå å operere F-35 flyene. Det vil si en økning fra 1,5 milliarder kroner til 1,8-1,9 milliarder kroner årlig. 90 prosent av aktiviteten vil være knyttet til Ørland, sier Espen Barth Eide (Ap) til Adresseavisen.

- Det er klart at tar du et lite fly, med en liten motor, og et større fly, med en kraftigere motor, så blir det forskjell på hva det koster å fly, sier Barth Eide.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media