Barth Eide vil gjøre comeback i politikken

Tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide søker comeback i norsk politikk med en sikker femteplass på nominasjonskomiteens forslag til stortingsvalgliste for Oslo Ap.

SØKER COMEBACK: Tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide vil tilbake til norsk politikk. Foto: AP / NTB Scanpix
SØKER COMEBACK: Tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide vil tilbake til norsk politikk. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi veldig glad for å få Espen Barth Eide på listen. Han har erfaring både som Oslo-politiker og fra utenrikspolitikk, i tillegg til at han har bred erfaring utenfor politikken, sier nominasjonskomiteens leder Signe Horn til NTB.

Barth Eide er direktør i Verdens økonomiske forum og Kypros-spesialrådgiver for FN. Han var forsvarsminister fra 2011-2012 og utenriksminister fra 2012-2013 i Jens Stoltenbergs andre regjering.

Oslo Ap har i dag seks representanter på Stortinget.

Partileder Jonas Gahr Støre er oppskriftsmessig innstilt på førsteplass. Deretter følger Marianne Marthinsen og Jan Bøhler. Disse to er begge i sin tredje periode på Stortinget.

Siri G. Staalesen – partisekretær i Oslo Ap – foreslås på fjerdeplass, og 29 år gamle Zaineb Al-Samarai er innstilt på sjetteplass, som er den siste «sikre» plassen på Oslo Aps stortingsvalgliste. Hun er jurist og sitter i bystyret.

Ap-nestleder Hadia Tajik, som er valgt inn fra Oslo i denne perioden, ble tidligere denne måneden enstemmig innstilt på topp for Rogaland Ap.

Oslo Ap har nominasjonsmøte 22. november, mens Rogaland Ap har nominasjonsmøte fire dager senere.

(NTB)