Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Recaro Fix:

Base for barnesete kan løsne – trekkes tilbake

 Tester har avslørt at en bestemt type barnesete kan løsne fra basen Recaro Fix i en kollisjon. Over 1.100 av basene er solgt i Norge og alle trekkes nå tilbake.

Trekker tilbake base: Recaro trekker tilbake Recaro Fix-basen etter at det har vist seg at barneseter kan løsne fra basen. Foto: Produsent
Trekker tilbake base: Recaro trekker tilbake Recaro Fix-basen etter at det har vist seg at barneseter kan løsne fra basen. Foto: Produsent Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt ble det produsert nesten 18.000 av basene i perioden mai til september 2015. Basene har serienummer fra ER01000000 til ER01017825.

Forbrukerrådet opplyser at Recaro har startet en omfattende tilbakekallingsaksjon for Recaro Fix-basen. Den brukes til babystolen Privia og småbarnstolen Optia fra samme produsent.

Det var under testing av Optia-stolen festet til Fix-basen at Europas største test av barnestoler (ADAC/ICRT) avdekket at basen ikke taklet kreftene som ble utløst. Optia er ikke aktuell i Norge ettersom den er en fremovervendt modell.

– ADAC/ICRTs harde frontkollisjonstest førte til at krokene som skal holde Optia fast i basen, ga etter, noe som kan medføre at selve stolen løsner fra basen, skriver Forbrukerrådet.

Optia-stolen veier 9 kilo og er konstruert for å holde et barn på inntil 18 kilo trygt sikret. Basen må dermed håndtere inntil 27 kilo. Totalt skal Privia-stolen håndtere 17 kilo, men testen av denne stolen gikk problemfritt. Selv om eiere av Privia-stolen ikke trenger bekymre seg, gjennomfører Recaro uansett en full tilbakekalling av alle basene.

På sin Facebook-side har Recaro lagt ut informasjon om tilbakekallingen og hvordan forbrukerne skal gå fram for å få byttet basen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!