Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Basehopper bekreftet død etter ulykke

Identitet, kjønn eller alder vil ikke bli oppgitt nå.

KJERAG: En person mistet livet i en basehoppulykke i Lysefjorden i Rogaland torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
KJERAG: En person mistet livet i en basehoppulykke i Lysefjorden i Rogaland torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 9 torsdag fikk Sør-Vest politidistrikt melding om en basehopper som hadde falt i fjellveggen i Kjerag i Lysefjorden i Rogaland. Ifølge politiet falt hopperen cirka 200 meter over Geitaneset etter å ha hoppet ut fra det kjente platået.

Skadeomfanget på basehopperen er ukjent og luftambulansen er på stedet, meldte politiet rundt klokka 9.30.

Klokka 10.20 bekrefter politiet at luftambulansen har hentet ut basehopperen, og vedkommende er bekreftet død.

- Identitet, kjønn eller alder vil ikke bli oppgitt nå, opplyser politiet.

Ifølge politiet er all basehopping innstilt i området.

Ifølge Stavanger Aftenblad er 250 basehoppere samlet til Heliboogie denne langhelga. Under arrangementet skal 250 basehoppere fra hele verden feire 20 års jubileum ved å hoppe fra platået.

Siden det første hoppet fra Kjerag i 1994 har minst elleve personer mistet livet, mens det er registrert over 100 ulykker. Til sammen er det registrert over 50 000 hopp fra Kjerag, meldte NRK i 2016.