Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Basehopper falt i døden

Skulle utføre YouTube-stunt.

50 METER: Den 29-årige mannen hoppet fra dette sementtårnet tilhørende selskapet Cemex. Foto: Google Street View
50 METER: Den 29-årige mannen hoppet fra dette sementtårnet tilhørende selskapet Cemex. Foto: Google Street View Vis mer

Spansk politi har innledet etterforskning etter at en mannlig 29-årig basehopper natt til onsdag falt ca. 50 meter og omkom i forbindelse med det som skulle være et spektakulært videofilmet stunt, melder storavisa El País.

Innledende undersøkelser har avdekket at mannens fallskjerm ikke løste seg ut da han hoppet ut fra toppen av et tårn ved selskapet Cemex' sementfabrikk utenfor Alicante.

Den avdøde 29-åringen hadde en YouTube-kanal der han la ut ekstremsportvideoer, og bekjente av ham bekrefter at han hadde planlagt å filme et nattlig basehopp og legge det ut på kanalen, som bare hadde seks abonnenter da opphavsmannen omkom.

Ifølge politiet tok 29-åringen og en venn seg over gjerdet til det avsperrede fabrikkområdet i 01-tida. Den avdøde var den første til å hoppe, men omkom altså momentant i sammenstøtet med bakken.

Politiet etterforsker nå både hvorfor fallskjermen ikke åpnet seg, og hvordan ekstremsportutøverne lyktes i å ta seg inn på området og opp i tårnet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media