GJORDE HAM BERØMT: Den italienske basehopperen Uli Emanuele ble verdenskjent etter dette basehoppet i 2015. Ett år senere døde han etter et annet hopp, også det ble filmet. I denne videoen, som er sett av sju millioner, flyr han i en vingedrakt gjennom et to meter bredt hull i en stein. GoPro omtaler stuntet som det kanskje vanskeligste basehopp... Vis mer

Basehopper gjennomførte dristig stunt. Filmet sin egen død

Har gjennomført det som trolig er det vanskeligste basehoppet noensinne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den italienske våghalsen Uli Emanuele døde etter at han hoppet fra en fjelltopp i Dolomittene i Italia. Han mistet kontrollen og krasjet inn i fjellet før han rakk å åpne fallskjermen. Hele den tragiske hendelsen fanget han på film, skriver The Independent.

Den 29 år gamle basehopperen ble kjent etter at han i fjor utførte et svært krevende hopp for GoPro sin Youtube-konto. Han brukte vingedrakt for å fly gjennom et to meter bredt hull i en stein.

Et hopp kameraprodusenten omtaler som det kanskje vanskeligste og mest teknisk krevende basehoppet noensinne.

  • Se video av hoppet som gjorde han berømt øverst i saken.

- I jobben min fokuserer jeg på å finne steder som aldri før har blitt hoppet fra, og lete etter nytt terreng å fly gjennom, har Emanuele skrevet på sin egen Facebook-side.

Dødshoppet ble også filmet etter oppdrag fra GoPro, forteller teamet rundt ham til Sveitsiske medier, skriver Mirror.

Ulykken skjedde onsdag denne uken, og bare noen timer før hadde basehopperen postet et bilde av seg selv i vingetrakt på Facebook med underteksten: «Solnedgang i Dolmittene». Det ble hans siste oppdatering.

- Vi er triste for å meddele at World Wingsuit League har mistet enda en stor pilot og et vakkert mennesker, sier ligaen i en video-hyllest av Emanuele.

- Uli Emanuele, takk for ditt bidrag til sporten vår, og takk for at du har delt ditt eksepsjonelle talent med verden. Hvil i fred, sier de videre.

Emanuele vant Extreme Base Jump World Championship i Spania i 2010, og allerede i år hadde han gjennomført seksti hopp før den tragiske ulykken.