Basehopper hentes ned i dag

Redningsmannskapene begynner klokka ni det vanskelige arbeidet å hente ned en basehopper som siden i går har hengt fast i fjellveggen 500 meter under toppen av Hårstadnebba i Sunndalsøra i Møre og Romsdal. Toppen regnes som farlig og krevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken inntraff rett etter 18.00 i fjellveggen i Litjdalen utenfor Sunndalsøra sentrum. Hopperen skal ha vært i lag med 11 andre hoppere. Mannen fikk problemer i svevet, og ble hengende fast i fjellveggen omlag 660 meter fra toppen i den til sammen 1550 meter høye veggen.

Ei alpin redningsgruppe kom lørdag kveld til Sunndal, men vil ikke gå opp ifjellet før i dag.

- Kombinasjonen av mørke og svært vanskelig terreng gjør at redningsaksjonen utsettes til i morgen tidlig. Da vil det bli gjort et forsøk på å nå fram til mannen dersom værforholdene er gode, sa politiførstebetjent Alf Inge Hansen ved Kristiansund poilitikammer til Dagbladet.no i går kveld.

Området der hopperen henger er så ulendt at det ikke er mulig å hente ham ut med helikopter.

- Hopperen er lokalisert av politiet. Men vi kan foreløpig ikke si noe om hvilken tilstand vedkommende er i, sier politifullmektig Age Gustad til Dagbladet.no.

Tidligere denne måneden måtte en annen basehopper berges ned etter et mislykket hopp fra den 1500 meter høye Langrabbpiken.

Flere av stedene der det hoppes i Litjdalen er farligere enn Trollveggen. Dette gjelder blant annet for Hårstadnebba, der basehopperne kan lande i Sunndalsøra sentrum.

Tidligere i år har basehoppere varslet at de ville prøve å sette verdenrekord i antall hoppere i lufta samtidig nettopp i Litjdalen.

- Jeg kan ikke bekrefte om alle hoppet samtidig, men det er det inntrykket jeg har fått, sier politiørstebetjent Jensen til Dagbladet.no.