Basehopper omkom i Sunndal

- Fallskjermen løste seg ikke ut, sier vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En basehopper er omkommet etter at han først ble meldt savnet fra en gruppe på fem, som hoppet fra fjellet Hårstadnebba i Sunndal kommune i Møre og Romsdal.

- Vedkommende er tatt ned av Sea King-redningshelikopteret, og er bekreftet omkommet, opplyser operasjonsleder Jan Inge Bugge til Dagbladet.no.

Det ble slått alarm om basehopperen etter at han hoppet fra fjellet Hårstadnebba, men ikke kom ned med de han hoppet sammen med.

Ifølge Tidens Kravs nettutgave forteller et vitne at basehopperen traff fjellveggen uten at fallskjermen hans ble løst ut. Avisa melder også at basehopperen er australsk, men det kan ikke politiet bekrefte noen av disse opplysningene.

- Vi skal snakke med de han var sammen med for å få greie på identiteten hans, sier operasjonsleder Bugge.

Politi, redningshelikopter og luftambulanse ble rekvirert til stedet. Politiet fikk melding om ulykken kl. 19.45 gjennom ambulansesentralen.

Hårstadnebba er et kjent sted for basehopping. I 2002 omkom en person etter et basehopp fra fjellet.

BASEHOPPER OMKOM: En basehopper er bekreftet omkommet etter et hopp fra fjellet Hårstadnebba i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Dette bildet er tatt i forbindelse med at en basehopper omkom etter et hopp fra samme fjellet i 2002. Arkivfoto: Ole M. Ansnes/Driva/Scanpix
BASEHOPPER OMKOM: En basehopper er bekreftet omkommet etter et hopp fra fjellet Hårstadnebba i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Dette bildet er tatt i forbindelse med at en basehopper omkom etter et hopp fra samme fjellet i 2002. Arkivfoto: Ole M. Ansnes/Driva/Scanpix Vis mer