Foto: Lars Smisethjell / Åndalsnes avis
Foto: Lars Smisethjell / Åndalsnes avisVis mer

Basehopper omkom i ulykke

Krasjet i fjellvegg. Funnet etter flere timers lang redningsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 10 i formiddag fikk Nordmøre og Romsdal politidistrikt beskjed om at en basehopper skal ha gått rett i fjellveggen.

 - Jeg kan bekrefte at en mannsperson på ca. 30 år ble funnet omkommet. Han er søramerikaner, men nasjonaliteten er ennå ikke kjent, sier operasjonsleder Kjell Biesmans til Dagbladet ved 15-tida.

Det var AMK som varslet om ulykken som skjedde i Stabbveggen. De første meldingene gikk ut på at hopperen hadde gått i Trollveggen.

Vanskelig redningsaksjon Redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Hans G. Christensen, sa tidligere i dag til Dagbladet at hopperen lå vanskelig til.

- Vi har lokalisert mannen. Han ligger under skjermen sin, litt utilgjengelig til. Vi jobber med å få ham ut nå. Men det ser ikke så bra ut. Vi vet at han har gått i veggen, og det er vanligvis ikke et godt utgangspunkt, sa Christensen.

Det var skiftende forhold for redningsmannskapene.

- Vedkommende befinner seg på 2700 fot. Forholdene er varierende med tåke som kommer og går, sier Tore Hals, operasjonsleder ved Normøre og Romsdal politidistrikt.

- Det var luftambulansen som lokaliserte personen. To personer fra den alpine redningsgruppa er heist ned på en hylle, og skal forsøke å ta seg bort til personen, sier Hals.

Oppdaget av øyenvitne Det var en person som tilfeldigvis befant seg i området som varslet om ulykken.

- Det er et vitne som har varslet om en mulig ulykke. Vedkommende har sett en person hoppe, og mener det muligens har gått galt. Dette var ikke en person fra hoppmiljøet, men en som var i området, sier redningsleder Christensen til Dagbladet.

- Sea King-helikopter med redningsgruppe er på vei, men den skal først innom Molde for å plukke opp folk. Men det er allerede luftambulanse i området, sier han.

Foto: Lars Smisethjell / Åndalsnes avis
Foto: Lars Smisethjell / Åndalsnes avis Vis mer