Basehopper reddet fra fjellhylle

Klokka 01 i natt klarte en kamerat å få ned basehopperen som satt fast på en fjellhylle på Nålifjellet utenfor Voss. Der satt han i nærmere sju timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Redningsarbeidet var en utfordring, men klokka 01 var han nede, bekrefter vakthavende redningsleder ved hovedredningssentralen Sør-Norge Nils Ole Sunde til Dagbladet.no.

Den 35 år gamle mannen fra New Zealand kom uskadd fra selve hoppet, men endte opp på en fjellhylle 130 meter over bakken.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 18.52. Tidligere mandag kveld hadde redningsmannskapet håp om at han skulle klare å ta seg ned på egen hånd ved å fire seg ned fjellsiden. Dette gikk ikke.

Etter gjentatte redningsforsøk, ble britens fire hoppkamerater fløyet til toppen av fjellet med et Sea King redningshelikopter. Den mest lokalkjente av dem rappellerte seg ned til den strandede mannen. Med seg hadde han varme klær og varm drikke.

Deretter klarte de to å fire seg ned de siste 130 meterne ned til bakken.

- 35-åringen var ille til seg av det som hadde skjedd, men var ellers i fin form etter det lange oppholdet på fjellhylla, sier vaktsjef Osvald Nordvik i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.