Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Basehopper satt fast i fjellet i Sør-Trøndelag i over fire timer

Reddet av helikopter og alpin redningsgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Basehopperen er nå trygt om bord i Sea King-helikopteret og blir fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim. Det skjer etter at redningsarbeidere fra den alpine redningsgruppa rappellerte seg ned til mannen og sikret ham. 

(Dagbladet): En basehopper satt fast på fjellet Midtgarden i Snillfjord kommune i Sør-Trøndelag. Klatrere fra alpin redningsgruppe måtte fire seg ned fra toppen av fjellet for å hente mannen.

Holdt seg delvis fast Det var klokka 11.30 at nødetatene fikk melding om at en basehopper hadde smelt inn i fjellveggen på det 150 meter høye fjellet Midtgarden. Mannskap fra politiet og et helikopter fra Norsk luftambulanse ankom stedet like etter klokka 12. Det var lenge usikkert hvordan de skulle hente ned mannen, som hang rundt 75 meter fra toppen.

Mannen holdt seg delvis fast selv, men hang også etter seler fra fallskjermen.

Situasjonen ble beskrevet som kritisk, og redningsmannskapene turte innledningsvis ikke bruke helikopter for å hente ned mannen.

HENGER I FJELLSIDA: En basehopper sitter fast på fjellet Midtgarden i Snillfjord kommune i Sør-Trøndelag. Fjellet er rundt 150 meter høyt. Foto: John Øystein Berg / Avisa Sør-Trøndelag  / NTB scanpix
HENGER I FJELLSIDA: En basehopper sitter fast på fjellet Midtgarden i Snillfjord kommune i Sør-Trøndelag. Fjellet er rundt 150 meter høyt. Foto: John Øystein Berg / Avisa Sør-Trøndelag / NTB scanpix Vis mer

- Innsatsleder og norsk luftambulanse har gjort vurderinger, og de frykter at rotorene skaper såpass mye vind at det basehopperen henger i skal løsne, sa operasjonsleder Bjørn Handegard til Adresseavisa, som først omtalte hendelsen.

Skal hentes av klatrere Klokka 14.00 ankom klatrere fra alpin redningsgruppe ulykkesstedet. 

- De blir fraktet til toppen av fjellet av luftambulansen. De vil så rapellere ned med en langline i et forsøk på å redde ned mannen, sa operasjonsleder Maja Sagen til Dagbladet ved 14.30-tida.

Redningsgruppen rapplerte ned til mannen, sikret ham i fjellet, før Sea King-helikopteret som var rekvirert firte mannen opp. Klokken 15.54 tvitret Sør-Trøndelags-politiet at mannen var trygt om bord i helikopteret.

Han er nå på vei til St.Olavs hospital i Trondheim. Operasjonsleder Skagen kunne ikke si noe om hva slags skader basehopperen hadde pådratt seg under det dramatiske hoppet, men han skal selv ha vært i kontakt med noen på telefon og meldt om smerter i en fot.

FIRTE SEG NED: Redningsmannskaper har klatret ned til basehopperen som sitter fast i en fjellvegg på Krokstadøra i Sør-Trøndelag.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FIRTE SEG NED: Redningsmannskaper har klatret ned til basehopperen som sitter fast i en fjellvegg på Krokstadøra i Sør-Trøndelag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

St.Olavs hospital melder i en presseoppdatering at mannen har moderate skader.

Saken oppdateres.

VANSKELIG: Redningsmannskapet vet fortsatt ikke hvordan de skal få mannen ned fra fjellet. Foto: John Øystein Berg / Avisa Sør-Trøndelag
VANSKELIG: Redningsmannskapet vet fortsatt ikke hvordan de skal få mannen ned fra fjellet. Foto: John Øystein Berg / Avisa Sør-Trøndelag Vis mer
Hele Norges coronakart