Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LETEAKSJON NORDMØRE:

Basehopper sendte melding fra fjelltopp. Siden har ingen hørt fra ham

Omfattende leteaksjon etter savnet basehopper i Møre og Romsdal. Søket fortsetter i natt.

SAVNET: En mann i 20-åra er savnet etter en tur i området rundt fjellet Sørtussen (markert) i Eide kommune. Kart: Google Maps
SAVNET: En mann i 20-åra er savnet etter en tur i området rundt fjellet Sørtussen (markert) i Eide kommune. Kart: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Onsdag ettermiddag ble det igangsatt en omfattende leteaksjon i området rundt fjellet Sørtussen (907 moh.) i Eide kommune i Møre og Romsdal, etter at en mann i 20-åra ble meldt savnet.

Siden har et ukjent antall frivillige fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp, samt to helikoptre søkt etter mannen.

Søker i natt

Politiet opplyser natt til torsdag at mannen fortsatt ikke er funnet. Sea King-helikopteret som var satt inn i leteaksjonen, er satt på bakken for natta, men til sammen seks hundeekvipasjer fra Norske redningshunder og politiet skal i natt fortsette søket.

- Letingen vil bli startet opp igjen med bakkemannskap ved dagslys. Sea King har søkt i områder de kan søke. Det er stor skredfare på stedet, så det er områder vi ikke kan søke i før det blir lyst, sier Kennet Sætre, operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, til Dagbladet.

Sætre sier at hundeekvipasjene vil søke i trygge områder og sier at været i området er bra, noe som gjør søkeforholdene gode.

Skredfare

Det var klokka 17.24 Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) fikk melding om at en basehopper hadde kommet tilbake fra tur, og at han skal ha hoppet fra Sørtussen. Det er uklart om hoppet ble gjennomført.

HRS sendte Sea King-helikoptret til området etter at de fikk meldingen. Helikoptret skal bistå i søket igjen torsdag.

Også et ambulansehelikopter bisto i søket tidligere på kvelden, men ble seinere kalt tilbake grunnet et helseoppdrag.

- I tillegg har bakkemannskap møtt opp, men det er skredfare i området som gjør det usikkert om vi kan sende folk opp i fjellet. Vi har også en alpin redningsgruppe som står klare, men mørket og skredfaren gjør det vanskelig, sier Ola Våge, redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS), til Dagbladet.

Søket er konsentrert i området ned fra toppen.

- Sendte melding fra toppen

Det var en kamerat av den savnede mannen som sist var i kontakt med ham ved 12-tida onsdag.

- Kameraten fikk en melding da mannen var på toppen av fjellet rundt klokka 12. Siden har ingen hørt noe fra den savnede, sier Våge.

Redningsledelsen vurderer situasjonen fortløpende, og vurderer om det kan være trygt å fly bakkemannskap opp i fjellet, skriver Sunnmørsposten.

Våge sa til avisa onsdag ettermiddag at helikopteret har søkt etter spor, blant annet for å se om det har gått skred i området.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!