Nord-Italia:

Basehopper stupte i døden

Mark Andrews (65) stupte 400 meter og krasjet i en fjellvegg.

OMKOM: Mark Andrews (i midten) publiserte bildet i forbindelse med sitt 600. basehopp. Foto: Mark Andrews/Instagram
OMKOM: Mark Andrews (i midten) publiserte bildet i forbindelse med sitt 600. basehopp. Foto: Mark Andrews/Instagram Vis mer
Publisert

Mark Andrews fra Cornwall i det sørvestlige England mistet livet lørdag, etter et basehopp som endte fatalt.

65-åringen, som ifølge den britiske avisa Evening Standard hadde mer enn 600 hopp bak seg, ble antatt å ha på seg en vingedrakt, samt en fallskjerm.

Det vites foreløpig ikke hvorfor fallskjermen ikke løste seg ut, skriver The Telegraph.

600 hopp på ni år

Hendelsen fant sted i de italienske Dolomittene ved fjellet Paganella, nær byen Trento. Fjellkjeden er et yndet reisemål for ekstremsportutøvere.

Andrews, som var en pensjonert ingeniør, bodde i Romanias hovedstad Bucuresti sammen med kona, ifølge britiske The Times.

Selv om han starta seint med sporten, var 65-åringen svært aktiv de ni åra han rakk å holde på.

- Han har bare hoppet siden 2014, men han rakk veldig mange hopp på ni år. Han var fryktløs og vil bli savnet. Han var en gjenganger på de ulike basehopparrangementene i Italia, men hadde også hoppet mange andre steder i verden - fra både skyskrapere og bruer, sier en basehopper-kollega og venn av Andrews til Daily Mail.

En annen basehopper skal ha fortalt avisa at stedet hvor Andrews mistet livet, skal være et av de farligste og mest krevende områdene for basehopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer