Basehopperen på vei ned

TROMSØ (Dagbladet): Redningsmannskapene har nå fått hentet basehopperen som hang fast i fjellet «Rubbstubben» ved Setermoen i Indre Troms. Mannen ble hentet av den alpine redningsgruppen, og de venter nå på et helikopter som skal frakte ham ned fra fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Basehopperens kamerat varslet politiet om ulykken via mobiltelefon. Politiet i Tromsø fikk meldingen klokka 14.46.

Han har brukket en fot, men er ellers uskadd og ved bevissthet, opplyser politiet i Tromsø.

Redningsoperasjonen karakteriseres som vanskelig, og et Sea King redningshelikopter klarte ikke å nå fram til mannen.

Politiet opplyste til Dagbladet ved 22.30-tiden at den alpine redningsgruppa hadde fått hentet mannen, og at de ventet på et redningshelikopter som skulle frakte ham ned fra fjellet.

Mannen vil bli fraktet videre til Narvik sykehus.

Kameraten som varslet politiet hoppet først, og slo alarm da den 27 år gamle basehopperen ble sittende fast.

Avisa Nordlys melder at de to basehopperne har snakket med hverandre via mobiltelefon og sendt SMS-meldinger til hverandre under redningsaksjonen.

Basehopperen som ble sittende fast i fjellsida skal ha skadet en ankel. Nordlys opplyser at mannen har over 700 fallskjermhopp og over 30 basehopp bak seg. Han skal også ha hoppet flere ganger fra fjellet der han i dag ble sittende fast.

Kameraten som kom seg velberget ned sier til Norslys at det tar syv sekunder for en stein å nå ned i ura, og at de pleier å telle til tre før de løser ut fallskjermen.

Den skadde skal ha blitt slått inn mot en fjellet etter at fallskjermen åpnet seg, men skal ha klart å lande på en fjellhylle.