Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Basescu vant presidentvalget i Romania

Traian Basescu fikk 50,37 prosent av stemmene, og lover økonomiske reformer og kamp mot korrupsjon.

KRISERAMMET: Romanias sittende statssjef Traian Basescu vinker til sine tilhengere på en valgvake i Bucuresti. Basescu vant søndagens esidentvalg i det kriserammede landet med knapp margin, viste offisielle resultater mandag formiddag. En nær alliert av opposisjonens kandidat Mircea Geoana, borgermester Klaus Johannis i byen Sibiu, innrømmet nederlaget. Foto: REUTERS / Bogdan Cristel / SCANPIX
KRISERAMMET: Romanias sittende statssjef Traian Basescu vinker til sine tilhengere på en valgvake i Bucuresti. Basescu vant søndagens esidentvalg i det kriserammede landet med knapp margin, viste offisielle resultater mandag formiddag. En nær alliert av opposisjonens kandidat Mircea Geoana, borgermester Klaus Johannis i byen Sibiu, innrømmet nederlaget. Foto: REUTERS / Bogdan Cristel / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sittende statssjef Traian Basescu vant presidentvalget i Romania med knapp margin. Basescu fikk 50,37 prosent av stemmene, viser de offisielle resultatene.

Opposisjonens kandidat Mircea Geoana så ut til å ha fått 49,63 prosent av stemmene i søndagens valg, viste resultatene mandag. Geoanas allierte og statsministerkandidat Klaus Johannis innrømmet nederlaget.

- Vi er kommet til veis ende, sa Johannis på en pressekonferanse i Bucuresti. Johannis, som er borgermester i byen Sibiu i de midtre delene av Romania, var kandidat til å bli regjeringssjef hvis sosialdemokraten Geoana vant valget.

Traian Basescu er en sentrum-høyreorientert tidligere sjøkaptein som har vært president i Romania siden 2004 og som nå kan ta fatt på en ny femårsperiode. Han har lovet økonomiske reformer og fortsatt kamp mot korrupsjon.

Politiske analytikere i Bucuresti sa at en langvarig tautrekking om valgseieren kunne ha skapt mer økonomisk uro i et land som allerede sliter med en langvarig politisk og økonomisk krise. De var derfor glade for at avgjørelsen kom forholdsvis raskt. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media