Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bashar al-Assad lovet oss reformer, men alt vi fikk var drap og død

Bare på ett sjukehus i Aleppo kommer minst 20 alvorlig skadde barn inn hver dag.

BORGERKRIG:  En syrisk gutt løper for å unnslippe sammenstøtene mellom regjeringsstyrker og opprørere nord i byen Aleppo i dag. Slaget om byen er omtalt som det viktigste i landet. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights er 23 000 mennesker drept siden borgerkrigen startet i mars i fjor. Foto: ARIS MESSINIS / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
BORGERKRIG: En syrisk gutt løper for å unnslippe sammenstøtene mellom regjeringsstyrker og opprørere nord i byen Aleppo i dag. Slaget om byen er omtalt som det viktigste i landet. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights er 23 000 mennesker drept siden borgerkrigen startet i mars i fjor. Foto: ARIS MESSINIS / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): August har hittil vært den dødeligst måneden etter at det syriske opprøret, som utviklet seg til en borgerkrig, startet i mars 2011. Til tross for at det er en uke igjen av måneden har syriske aktivister rapportert om mer enn 3700 døde - de fleste av disse sivile, melder CNN.

Hver dag blir minst 20 barn alvorlig skadet i handelsbyen Aleppo, ifølge Sky News.

Sjøl om Den frie syriske hær hevder å kontrollere 60 prosent av byen, blir byen stadig bombet av regjeringens flyvåpen.

Kritisk situasjon - Jeg dør, jeg dør, vær så snill, kan jeg få noe å drikke, sier en gutt inne på et sjukehus kontrollert av opposisjonen i byen.

Han har raskt blitt fraktet til sjukehuset etter at han fikk en granatsplint gjennom deler av brystet, melder Sky News.

Lege Abu Samir jobber på stedet, og forteller om alle barna som kommer inn hver dag, og at barn har blitt liggende døde utenfor - fordi de ansatte har blitt satt helt ut av det massive omfanget.

- Bashar al-Assad lovet oss reformer, men alt vi fikk var drap og død. Han dreper hundrevis av våre barn, sier en annen far på sjukehuset.

Lammer eliten I dag ble også en syriske dokumentarfilmskaper og en TV-skuespiller pågrepet av regjeringsstyrker i Damaskus, ifølge opposisjonen. Pågripelsene tolkes som et forsøk på å lamme Syrias sekulære, intellektuelle miljø, og skjedde i det filmregisørren Arwa Nairabiya (35) skulle sette seg på et fly til Kairo.

Han har nektet å underkaste seg regimets strenge kontroll på hva som kan skapes.

Og mens dette skjedde ble en sjiamuslim fra Libanon, som ble kidnappet av syriske opprørere sammen med ti landsmenn i mai, satt fri.

Frigivelsen er ment å vise opprørernes gode vilje som svar på en henvendelse fra en gruppe libanesiske religiøse ledere og en tyrkisk tjenestemann, kunngjorde kidnapperne lørdag.

200 000 flyktninger Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights er 23 000 mennesker drept i volden i landet. Antallet syriske flyktninger er ifølge FNs flyktningeråd nå over 200 000.

Bare torsdag kveld tok 2 200 syrere seg over grensen til Jordan og flyktningeleiren Za'atri.

Blodige sammenstøt har funnet sted i mange forsteder i Damaskus i dag, og det er anslått at mer enn 100 personer er drept i området denne uka, ifølge Al Jazeera.

- Vil forhandle Tirsdag la Syrias visestatsminister, Qadri Jamil, fram muligheten for en framforhandlet avtale som innebærer at president Bashar al-Assad går av.

Dette skjedde dagen etter at FN-observatørerenes mandat utløp, og de reiste hjem. Rundt 300 observatører har på det meste vært i Syria - for å overvåke våpenhvilen og fredsmegler Kofi Annans mislykkede fredsplan.

Kofi Annan trakk seg fra oppdraget blant annet fordi han opplevde at han ikke fikk nok støtte i FN, og det er Lakhdar Brahimi,
FNs nye Syria-utsending, som nå har fått oppgaven med å finne en politisk løsning på krisen i landet.

Krigen sprer seg Krigen i Syria har også spredd seg til Libanon, hvor alawitter og sunnier slåss i den libanesiske byen Tripoli. I Syria slåss alawittene for det sittende regimet, under ledelse av Bashar al-Assad, mens opposisjonen ledes av sunnier, som er flertallet av befolkningen i både Syria og Libanon.

I Tripoli bor en liten gruppe alawitter i sengtrum av byen, mens sunnier bor i områdene rundt sentrum.

- Bevæpnede styrker fortsetter kampene mot terrorister i Aleppo og på landet, hevder president Bashar al-Assad, på sin side, gjennom statelig media.

SPRER SEG: Kampene i Syria har spredd seg til nabolandet Libanon. Her opprørere i den syriske byenm Aleppo. FOTO: REUTERS/Youssef Boudlal
SPRER SEG: Kampene i Syria har spredd seg til nabolandet Libanon. Her opprørere i den syriske byenm Aleppo. FOTO: REUTERS/Youssef Boudlal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media