Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Basilikum trekkes fra butikkene etter E. coli-funn

Pakker med thailandsk basilikum trekkes fra butikkene etter funn av tarmbakterien E. coli. Det er solgt rundt 700 pakker fra det aktuelle partiet.

TREKKES: Asian Food Import AS trekker tilbake basilikum fra Thailand på grunn av funn av E. coli.
Foto: Mattilsynet / NTB scanpix
TREKKES: Asian Food Import AS trekker tilbake basilikum fra Thailand på grunn av funn av E. coli. Foto: Mattilsynet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbaketrekkingen gjelder basilikum, pakket i gjennomsiktige plastposer à 80 gram. Posene er merket med «Thai Veggi Sweet Basil Leaves»m og lotnummer SDF035, skriver Mattilsynet.

Basilikumen er importert av Asian Food Import og solgt videre til frittstående butikker rundt om i Norge fra 3. april i år. Kunder som har kjøpt bladene oppfordres til å kaste dem eller levere dem tilbake til butikken.

Årsaken til tilbaketrekkingen er funn av tarmbakterien E. coli på bladene. E. coli er i de fleste tilfeller ufarlig, men kan i noen tilfeller gi alvorlig sykdom. Symptomer er blant annet diaré og feber.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!