Basket-trener (35) nekter for 15 voldtektstiltaler

Nektet straffeskyld på alle punkter.

NEKTET SKYLD:  Advokat Johnny Veum forsvarer mannen som i Oslo tingrett mandag er tiltalt for seksuelle overgrep mot 14 kvinner.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
NEKTET SKYLD: Advokat Johnny Veum forsvarer mannen som i Oslo tingrett mandag er tiltalt for seksuelle overgrep mot 14 kvinner. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 35 år gammel baskettrener som i dag ble konfrontert i sal 328 i Oslo tingrett med tiltalen om voldtekt og voldtektsforsøk mot 14 kvinner, nekter for at han har gjort noe ulovlig.

Han har tidligere innrømmet å ha hatt sex med flere av kvinnene, men hevder at dette var frivillig.

- Min klient har vært en ufin person som har hatt seksuell kontakt med flere av kvinnene som nå anklager han, vært kjærester med dem for så å ha dumpet dem. Men jeg vil understreke at det ikke er voldtekt etter lovens forstand, sa mannens forsvarer advokat Johnny Veum i sin innledning.

Mannen ble pågrepet for ett år siden etter fem anmeldelser om voldtekt. Siden har han sittet i varetekt, og stadig flere unge kvinner har anmeldt ham for seksuelle overgrep. De eldste forholdene i tiltalen skriver seg tilbake til høsten 2004, mens det nyeste er datert mars i fjor. Torsdag ble sakskomplekset utvidet med enda et tilfelle av voldtekt.

Johnny Veum mener saken er preget av lite informasjon ut over de enkelte kvinnenes forklaringer og vitneavhør. Det har gått opp mot åtte, ni år siden flere av forholdene skal ha skjedd og fram til de ble anmeldt i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer