Basket-trener siktet for voldtekt av fem jenter

Varetektsfengslet for voldtekter som skal ha vært begått fra 2004 fram til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann som i mange år har vært en profil i det norske basketballmiljøet både som trener og spilller, er siktet for voldtekt av fem forskjellige jenter og for å ha utnyttet sin stilling som trener i samme idrettsklubb.

Oslo tingrett besluttet i ettermiddag å varetektsfengsle mannen i to uker i med brev- og besøkskontroll.

- Jeg kan bekrefte at mannen er siktet for voldtekt av fem jenter i basketballmiljøet. I forbindelse med flere av de samme forholdene er han også siktet for å ha misbrukt sin stilling eller tillitsforhold for å skaffe seg seksuell omgang, opplyser politiadvokat Elisabeth Herskedal ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Anmeldt i mars Saken har vært etterforsket siden mars i år, da ei av jentene anmeldte mannen for en voldtekt begått for kort tid siden. Etterhvert anmeldte de andre fornærmede mannen for lignende overgrep begått så langt tilbake som 2004. De fornærmede var i alderen 17 til 23 år da voldtektene skal ha skjedd.

- Alle anmeldelsene har kommet i år, men flere av forholdene ligger noen år tilbake i tid, sier Herskedal, som ikke ønsker å tidfeste forholdene beskrevet i siktelsen nærmere.

Pågrepet tirsdag Tirsdag denne uka ble mannen pågrepet og ble for første gang gjort kjent med voldtektsanklagene. Skjult for siktede har politiet avhørt fornærmede og vitner i saken, før de valgte å pågripe treneren. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

- Han har forklart seg i et kort avhør etter pågripelsen, men vi skal ha ytterligere avhør framover, sier politiadvokaten.

Mannen bekrefter at han har hatt seksuell omgang med flere av jentene, men nekter for å ha brukt vold eller tvang slik politiet legger til grunn. I retten valgte mannen å akseptere en fengslingsperiode på to uker.

- Han mener anklagene er uriktige, men er innstilt på at politiet skal få tid til å avhøre de vitnene de måtte ønske. Det er i hans interesse at politiet bruker de neste to ukene til å kontrollere at hans versjon er riktig, og han godtar derfor fengslingen, sier mannens forsvarer, advokat Johnny Veum, til Dagbladet.