Basketak mellom fotball-supportere i Oslo i natt

Fem skadd og ni pågrepet etter at Vålerenga- og Lillestrøm-supportere røyk i tottene på hverandre.

NEKTES ADGANG: De fotballsupporterne fra Vålerenga og Lillestrøm som barket sammen i Oslo i natt får ikke lov til å være tilstede under kveldens kamp på Ullevaal Stadion.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
NEKTES ADGANG: De fotballsupporterne fra Vålerenga og Lillestrøm som barket sammen i Oslo i natt får ikke lov til å være tilstede under kveldens kamp på Ullevaal Stadion. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det klassiske hatoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal Stadion i kveld fikk den verst tenkelige opptakten da supportere fra de to lagene barket sammen i Strømsveien i Oslo i natt.

Oslopolitiet fikk melding om hendelsen klokka halv tre i natt.

- Ni personer ble anholdt og fem personer ble sendt til legevakta eller Ahus for sjekk etter basketaket. Det var nok flere enn disse som var involvert, sier operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Never og balltre Ifølge politiet skal de krigerske supporterne ha brukt både never og balltre i basketaket. Ingen av de involverte skal være hardt skadd.

- Det er overhodet ikke bra at fotballsupportere oppfører seg slik. De anholdte fra Lillestrøm er bortvist fra Oslo det neste døgnet. De anholdte fra Oslo er bortvist fra Ullevaal Stadion det neste døgnet, sier Hansen.

Mister kampen Dermed går de involverte glipp av fotballkampen som starter klokka 18 på nasjonalarenaen i kveld.

Bråkmakerne kan trolig også vente seg bøter etter nattas basketak.