Basketak under voldtektssak

En politimann havnet i basketak med datteren til en voldtektstiltalt lærer i Midhordaland tingrett i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Midhordaland tingrett står en 44 år gammel lærer tiltalt for å ha voldtatt en da 16 år gammel elev. Like etter lunsjpausen i går skulle politimannen som har ledet etterforskningen vitne for retten. I stedet dukket en helt annen politimann opp i rettslokalet, med et ildrødt merke på halsen, melder Bergens Tidende.

- Jeg ble nettopp angrepet av ei dame ute på gangen her. Hun sprøytet meg full av cola og gikk løs på meg, sa politimannen og pekte på sin egen hals.

Denne politimannen hadde ingenting med den pågående voldtekssaken å gjøre. Han skulle egentlig vitne i naborettssalen, men hevder han ble angrepet av lærerens datter under lunsjpausen.

- Hun trodde visst det var jeg som skulle vitne her. Det er kanskje best at dere passer på så ikke kollegaen min får samme behandling som meg, sa han.

Politimannen meddelte dommeren at han ville anmelde episoden.

- Uhell

Datteren til 44-åringen var i retten i går sammen med sin mor og to søsken, for å støtte læreren. Kvinnen i 20-åra nekter plent for å ha angrepet politimannen, men hevder det hele startet ved et uhell.

- Hun snublet, og kom i skade for å søle på politimannen. Det var han som gikk løs på henne, sier mora til avisa.

Ifølge mora måtte datteren til legevakten på grunn av smerter i armen. Hun sier til avisa at hele familien er under stort press som følge av rettssaken, og at de nå vurderer å anmelde politimannen for voldsbruk.

- Han har i beste fall oppført seg klønete og amatørmessig, sier farens forsvarer, Brynjar Meling.