PÅ JULEFERIE: Politiet har døpt grisen Basse, og den har fått både julekaker og hundefor av politiet i Hønefoss. Foto: Politiet
PÅ JULEFERIE: Politiet har døpt grisen Basse, og den har fått både julekaker og hundefor av politiet i Hønefoss. Foto: PolitietVis mer

Basse overnattet hos purken på Hønefoss

Lykkelig gjenforening med eieren etter 13 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Basse hadde griseflaks da han i natt ble funnet løpende rundt i et boligområde på Hen, nord for Hønefoss sentrum. De som fant ham leverte grisen inn til politiet, der den har vært siden.

- Den har fått julekaker, hundefor og litt sånt. Han er i et hundebur her. Det virker som den trives, sier Stig Væråmoen, operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt.

Politiet fikk melding om grisen klokka 00.17, og klokka 12 i dag hadde de ikke ennå funnet den rette eieren.

- Han har fått luftet seg, og har tisset litt på noen politibiler. Jeg vet ikke om griser kan logre, men Basse gjør i hvert fall det når vi tar han ut av buret, sier politibetjent Brede Sand.

Etter 13 timer hos politiet, fikk grisehistorien en lykkelig slutt.

- Eieren hadde fått mange smser om grisen fra venner og kjente etter at han ble etterlyst i media, sier Sand, som forteller at rømningen sannsynligvis skjedde på grunn av en åpen port hos eieren.