Bastesen: - Noen forsøkte å ta livet av meg

Men Steinar Bastesen gidder ikke bry politiet med saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært gjort forsøk på å ta livet av meg, men det mislyktes sier Bastesen i et intervju med avisa som ble gjort under Kystpartiets landsmøte på Stortinget denne helga.

På gjentatte spørsmål vil ikke Bastesen utdype hva som er skjedd, men ifølge Avisa Nordland ble påstanden om det angivelige drapsforsøket gjentatt tre ganger i løpet av lørdag og søndag.

Ikke politianmeldt

Bastesen sier at han er klar over alvoret i påstanden, og alvoret i de faktiske forholdene som han påstår har funnet sted.

- Men hvorfor har du ikke politianmeldt hendelsen?

- Jeg springer ikke til politiet for alt mulig.

- Men et drapsforsøk er vel ikke «alt mulig»

- Nei, det er vel ikke det, sier Bastesen i intervjuet.

- Spesielt

Sikkerhetssjef på Stortinget, Gerrit Løberg opplyser til NTB at han ikke har fått noen informasjon om det angivelige drapsforsøket fra Steinar Bastesen.

- Personlig synes jeg det er spesielt å gå ut i pressen med så alvorlige beskyldninger uten å melde saken til oss eller til politiet, sier Løberg.

Han sier videre at det er helt og holdent opp til Steinar Bastesen å gjøre noe med saken.

- Stortingets sikkerhetstjeneste vil ikke foreta oss noe dersom vi ikke får noen henvendelse fra Steinar Bastesen, sier Løberg til NTB.

Det er Politiets sikkerhetstjeneste PST som har ansvaret å gjennomføre eventuelle sikkerhetstiltak rundt stortingspolitikere.

(NTB)

<B>DRAPSFORSØK: Det er bare Steinar Bastesen selv som kjenner til drapsforsøket mot ham, og han vil ikke bry politiet med saken.