Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bastesen fikk nytt hjerneslag

Kystpartiets leder Steinar Bastesen var på bedringens vei, men fikk i går et nytt hjerneslag. I natt lå han i respirator ved Rikshospitalet og kjempet for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedret tilstand

Han fikk det første hjerneslaget søndag for ei uke siden, men utover uka bedret tilstanden seg.- Jeg satt og pratet med Steinar så seint som på lørdag, da jeg besøkte ham på sykehuset. Han spiste og var ute av senga og var tydeligvis på bedringens vei, sier kontorsjef Dag Hagen Berg i Kystpartiet.- Derfor er det nye hjerneslaget et sjokk for meg, sier Berg. Tankene hans går nå til Bastesens familie.Bastesen ble operert også for det første hjerneslaget. Det var kontorsjef Hagen Berg som kontaktet Rikshospitalet forrige søndag og sørget for å få Bastesen på sykehus etter at partilederen begynte å føle seg dårlig. Kontorsjefen reddet sannsynligvis livet til Bastesen under forrige hjerneslag. Han ble da umiddelbart lagt inn på nevrokirurgisk avdeling på Rikshospitalet.

Ville tilbake

- Dette var svært dårlige nyheter. Jeg vet at Steinar selv sterkt ønsket å komme tilbake på jobb, og alle vi som jobber for Kystpartiet ville gjerne ha ham tilbake raskt, sier Hagen Berg til Dagbladet.Bastesen er medlem av Stortingets finanskomité og arbeidet hardt med finansinnstillingen helt fram til forrige helg. Partiet hadde lagt fram sitt eget budsjettopplegg. I tillegg til stortingsarbeidet har Bastesen også hatt mange oppgaver utenfor Stortinget.Det er Bastesens vikar, Karl Anton Swensen (36) fra Bolga i Nordland, som ivaretar Kystpartiets interesser på Stortinget for tida:- Det var triste greier. Det var ikke slik jeg ønsket å komme på Stortinget, sa han til Dagbladet på mandag, dagen etter at Bastesen fikk sitt første hjerneslag.

Kysten rundt

I valginnspurten reiste Bastesen langs hele kysten for å kapre stemmer, med stort hell: Til sammen 45000 velgere stemte på Kystpartiet ved valget i høst. Partiet var bare noen få tusen stemmer fra å komme over sperregrensen og få inn fire representanter på Stortinget. I stedet måtte Bastesen selv fortsette sin alenetilværelsen på tinget.

I RESPIRATOR: Stortingsrepresentant Steinar Bastesen fikk det første hjerneslaget søndag for ei uke siden, men utover uka bedret tilstanden seg. I går formiddag ble han imidlertid akutt dårlig igjen og ble umiddelbart operert.Foto: Scanpix
Hele Norges coronakart