Bastesen forsvarte kystfolket

Hvalfanger Steinar Bastesen svarte villig vekk på de mange spørsmålene velgerne stilte han i et nettmøte i dag. Les Bastesens svar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steinar Bastesen er Kystpartiets eneste representant på stortinget. Han har stått på de fire siste årene og kjempet for sine velgeres saker. Ingen annen politiker har stilt så mange spørsmål til statsrådene i spørretimen som Steinar Bastesen, ifølge stortingets egen statistikk.

I sommer har Bastesen sagt at en skadd delfin i Rogaland må skytes, før han ombestemte seg og sa at den måtte få leve likevel. I tillegg har Bastesen oppfordret til boikott av SAS. Ikke fordi flyselskapet har drevet med ulovlig prissamarbeid, men fordi selskapet nekter å frakte hvalkjøtt til det japanske markedet. På den måten unngår flyselskapet å tråkke Greenpeace på tærne.

Mange mener nordlendingen i selskinnsjakka er en morsom fargeklatt i politikken, og det kan godt være, men Bastesen tar politikken svært alvorlig. Med væremåten hans, ordvalget, spissformuleringene og humøret sitt skiller han seg ut fra de fleste andre politikere. Kystpartiet stiller lister i alle landets fylker ved årets valg, selv om Bastesen selv ikke har noe særlig tro på at partiet får inn en kandidat på Oslo-benken.

Jeg takker for at jeg fikk være med på nettmøte med dere alle. Det er noen spørsmål jeg ikke har hatt mulighet til å svare på, men de aller fleste har fått svar. Håper dere er fornøyd. Jeg ønsker dere et godt valg, uansett hva dere stemmer, men jeg blir ikke skuffet om dere stemmer Kystpartiet. Når du bruker du din stemme, blir vi mange nok til å komme på vippen i norsk politikk. Husk vi stiller lister i alle fylker, bortsett fra Oppland.

MØTTE FOLKET:</B> Steinar Bastesen fikk spørsmål av forskjellige karakter under nettmøtet med Dagbladet.no sine lesere.