Bastesen sint på NRK - igjen

Etter å ha vunnet rettssaken mot NRK tidligere i uka, er Steinar Bastesen igjen forbannet på statskanalen. Han føler seg uriktig framstilt i en film om ulv som går på lufta i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karin Westrheims film «Fortellinger om ulv» er et oppgulp, mener stortingsrepresentant Steinar Bastesen. Filmen ble vist på NRK1s «Fakta på lørdag» forrige helg og går i reprise i kveld på NRK2.

- Karin Westrheim har fått en million av Miljøverndepartementet for å lage et informasjonsprogram om den snille ulven. Hvis miljøvernministeren er så veldig glad i det dyret, bør hun slippe ungene sine ut i skogen, tordner Bastesen. Torsdag vant han i Oslo byrett: Petter Nome, Einar Førde og NRK ble dømt til å betale ham til sammen 100000 kroner i oppreisning for hvalfangstmotstander Paul Watsons uttalelser i programmet «Gringos». Nå raser han på nytt mot NRK.

- NRK misliker meg

Filmen «Fortellinger om ulv» tar for seg ryktene om at ulv skal være satt ut i skandinavisk natur. Bastesen mener at det er satt ut ulv i Skandinavia. Forskerne som er med i Westrheims film, tilbakeviser dette.

- Det liker nok ikke Bastesen. Det er sikkert derfor han synes filmen er så dårlig, mener Karin Westrheim, som hadde permisjon fra jobben i NRK mens hun regisserte den femti minutter lange filmen.

Steinar Bastesen er selv intervjuet i «Fortellinger om ulv», men synes ikke noe om måten filmen er klippet sammen på.

- Jeg blir framstilt som en ryktespreder. Etter klippene hvor jeg får lov til å si min mening, dukker det alltid opp en såkalt «forsker» som går imot meg uten at jeg får komme til orde igjen. Det er tydelig at NRK ikke er spesielt glad i meg, sier Bastesen.

Lar reprisen gå

Han vil ikke forsøke å stoppe dagens reprise av programmet, selv om han synes det burde vært tatt av plakaten.

- Jeg har akkurat tatt rotta på NRK. Det kan godt hende at jeg ville ha reagert hvis jeg ikke akkurat hadde vunnet en sak mot dem, sier han.

- Han får bare prøve. Denne saken kommer han ingen vei med, sier regissør Karin Westrheim. Hun avfeier kritikken og mener hun har holdt seg til god presseskikk. Miljøverndepartementet, som finansierte prosjektet, stiller seg også uforstående til Bastesens kritikk.

TIL ANGREP: - Jeg blir framstilt som en ryktespreder, sier Steinar Bastesen.