Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bastesens fiskebåt sank

Stortingsrepresentant Steinar Bastesens 45-fot store fiskebåt sank i gjestehavna i Brønnøysund sentrum ved 19-tida i går. - Ingenting så langt tyder på sabotasje, sier lensmann Kurt Nilsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bastesen selv uttalte i Dagsnytt sent i går at sabotasje kan være en årsak til at «Morild» sank.

- Senkning er en av årsakene man må se på, sa Bastesen.
Den kjente hvalfangsforsvareren sa at hans sønn hadde drevet med veldikeholdsarbeid i fiskebåten ved 14-15-tida samme dag, og at alt hadde vært i orden ombord da. Vedlikeholdet skal ikke ha noe med hendelsen å gjøre.

- Sønnen min arbeidet med en elektrisk bryter, sier Bastesen.

Undersøkelser

Lensmann Kurt Nilsen i Brønnøy og Vevelstad sier til Dagbladet at politiets undersøkelser i går kveld ikke ga noen holdepunkter for å si at det er snakk om sabotasje.

- Dette skjedde midt i sentrum. Vi har snakket med folk i området, og det er ingen som har sett noen unormale aktiviteter . Det ikke er noe nytt at båter ved havn synker av andre grunner en sabotasje. Men fordi det er Bastesens båt, er det grunnlag for å mistenke sabotasje, sier Nilsen.
- Hva som har skjedd vil komme fram når skuta heves, sier han.

«Morild» lå fortøyd i småbåthavna midt i Brønnøysund sentrum. - Jeg har snakket med folk som så «Morild» ved 17-tida tirsdag. Da så alt bra ut. Jeg er ganske forbannet. Selv om jeg er forsikret, vil det koste meg flere månedslønner på Stortinget å få skuta i stand igjen. Alt det elektriske må blant annet skiftes ut, sier Steinar Bastesen, til NTB.

Watson-trussel

Den fargerike stortingsrepresentanten og hvalfangst-talsmannen vil ikke antyde at erke-fienden Paul Watson har vært borte i «Morild». Men Bastesen minner om at Watson sendte en e-mail til Høge Nord-alliansen etter sabotasjen mot hvalfangstskuta «Elin Torill» i Mortsund nylig, hvor hvalfangst-motstanderen hevdet at det skulle komme flere slike aksjoner.

- jeg har tillatelse til å bruke skuta til hvalfangst men «Morild» har bare vært brukt i vanlig fiske i de to årene jeg har hatt båten, sier Bastesen til NTB.

Hele Norges coronakart