Båt eksploderte utenfor Orkanger

Båtføreren ble blåst over ende, men reddet seg i land.

NESTEN I HAVN: Daycruiseren med en lokal mann om bord var på vei over fjorden da et høyt smell plutselig hørtes. Innen få sekunder var båten oppslukt av flammer. Foto: BJØRN STEINSHAUG/TRONDHEIM HAVN
NESTEN I HAVN: Daycruiseren med en lokal mann om bord var på vei over fjorden da et høyt smell plutselig hørtes. Innen få sekunder var båten oppslukt av flammer. Foto: BJØRN STEINSHAUG/TRONDHEIM HAVNVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til havna på Orkanger i Sør-Trøndelag etter at en fritidsbåt regelrett eksploderte og brant opp i formiddag.

Én person hoppet i sjøen fra båten under den eksplosive brannen.

Høyt smell - Meldingen kom inn klokka 10.55, og utrykningsenhetene er nå på plass. Så vidt vi vet, er det snakk om en liten fritidsbåt som ligger i Thamshamn, småbåthavna på stedet, opplyser redningsleder Asbjørn Witzøe ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Dagbladet i 11.10-tida.

- Båten var på vei over fjorden og var nesten framme i havna da det plutslig smalt skikkelig. Så kom en svær røyksky, og flammene sto rett til værs, forteller Kjell Arne Gellein (62) til Dagbladet.

Sammen med en kameratgjeng ble han vitne til dramatikken fra brygga, og det var de som varslet redningsmannskapene.

Hoppet på sjøen - Båtføreren ble blåst over ende inne i kahytten, men greide å komme seg fram i baugen og hoppe på sjøen. Alt står bra med ham, sier Gellein om sambygdingen.

- Det virket meget dramatisk, sier han til NRK.

- Det var én person, en mann, om bord i båten da den begynte å brenne. Han hoppet i vannet, kom seg i land og er uskadd. Båten, derimot, er brent opp, sier redningsleder Witzøe i 11.35-tida.

- Båten, en daycruiser på 27-28 fot, er nesten brent ned til vannlinja. Nå driver de etterslokking og skal taue den til land, sier Gellein.

Årsaken til båtbrannen er ikke kjent.

OPP I RØYK: Daycruiseren er brent ned til vannlinja etter at den gikk i lufta utenfor småbåthavna på Orkanger. Bildet er fra Trondheim Havns webkamera. Foto: TRONDHEIM HAVN
OPP I RØYK: Daycruiseren er brent ned til vannlinja etter at den gikk i lufta utenfor småbåthavna på Orkanger. Bildet er fra Trondheim Havns webkamera. Foto: TRONDHEIM HAVN Vis mer