Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båt kantret - en funnet og en savnet utenfor Helgeland

I stiv kuling med 28 fots båt.

VANSKELIGE LETEFORFOLD: Bilde tatt om bord i redningsskøyta "Odd Fellow III" fredag kveld. Det blåser stiv kuling i sjøen utenfor Lurøya på Helgelandskysten. Foto: Redningsselskapet.
VANSKELIGE LETEFORFOLD: Bilde tatt om bord i redningsskøyta "Odd Fellow III" fredag kveld. Det blåser stiv kuling i sjøen utenfor Lurøya på Helgelandskysten. Foto: Redningsselskapet. Vis mer

En stor leteaksjon pågår fredag kveld på Helgelandskysten mellom Sleneset og Lurøya i Lurøy kommune i Nordland. Det er svært vanskelig forhold med tett snødrev og stiv kuling.

En av to menn som falt i sjøen fra en kantret 28 fots båt like etter klokka 15.30, er fortsatt savnet ved ved 21.15-tiden.

Den andre ble lokalisert i sjøen ved 17.30-tiden. Han er hentet opp med et Sea King redningshelikopter etter om lag to timer i sjøen og fraktet inn til Nordlandsykehuset i Bodø.

- Mannen som ble reddet, er i live. Han er kraftig nedkjølt, opplyste sykehuset til politiet ved 20.30-tiden, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til Dagbladet.

Det blåser stiv kuling fra nordvest i området.

- De to dro ut i båt på jobb for et fiskeoppdrettsanlegg. Flere fartøyer så at båten lå kantret i sjøen, og de første meldingene kom inn til Hovedredningssentralen klokka 15.47, sier senior pressemedarbeider Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.

15 fartøyer i tillegg til redningsskøyta «Odd Fellow III», en ambulansebåt og et ambulansehelikopter fra Brønnøysund deltar i letingen.

Båten som kantret, er heist om bord i et annet fartøy, og brakt til land.

- Strandsøk er vurdert, men foreløpig utsatt på grunn av værforholdene og risikoen for båter og mannskap, opplyser Geir Mortensen evd Hovedredningssentralen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media