Båt kantret - ringte fra mobil mens han lå i sjøen

Lykkelig utgang på stor redningsaksjon utenfor Lindesnes. 40 minutter fra alarm til landkjenning.

 KJAPPEST MULIG REDNING:  Redningsskøyta «Ægir» rykket ut fra Mandal på kortest mulig varsel. - Mannen som falt i sjøen berget nesten seg selv, sier styrmann og redningsleder Fredrik Paulsen. FOTO: REDNINGSSELSKAPET.
KJAPPEST MULIG REDNING: Redningsskøyta «Ægir» rykket ut fra Mandal på kortest mulig varsel. - Mannen som falt i sjøen berget nesten seg selv, sier styrmann og redningsleder Fredrik Paulsen. FOTO: REDNINGSSELSKAPET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kveldens gladhistorie fra vår værharde kyst: 40 minutter etter at en 56 år gammel mann kantret med sin 22 fot store fisekebåt og falt i sjøen utenfor Lindesnes, var han i god behold i ventende ambulanse inne på land.

Klokka 17.41 gikk alarmen om mann overbord ved Vårøy øst for Lindenes fyr. Klokka 18.21 var mannen på land.

Redningsskøyta «Ægir» fra Mandal var kjappest på havaristedet og plukket opp mannen fra sjøen før et Sea King redningshelikopter hadde rukket fram.

Alt klaffet når båtkantringen først hadde skjedd:  mannen hadde redningsvest, mobiltelefon som virket i sjøen og en kamerat inne på land i Spangereid, som umiddelbart ringte videre til Rogaland Radio med åpent samband til Hovedredningssentralen Sør-Norge.

- Reddet seg selv Styrmann og redningsleder Fredrik Paulsen på «Ægir» er imponert over hvordan mannen håndterte den dramatiske situasjonen etter at båten kantret.
- Vi kan nesten si at han reddet seg selv. Han ble først plukket opp av ei jolle vi observerte i kikkert da vi hadde en litt annen retning for å lete. Vi tok han over i redningsskøyta, og han fortalte at han hadde greid å berge mobilen og ringe med den ene hånden rett over havoverflaten. Vi var så kjapt i land igjen i Åvik øst for Spangereid at vi ikke rakk å ta noen bilder av aksjonen før den var over , sier redningsleder Fredrik Paulsen til Dagbladet.

Det var bra vær og under en meter sjø da manenn  falt i sjøen.

Mobil fra sjøen - Vi kunne lytte på mobilsamtalen mellom mannen i sjøen og kameraten på land. Dermed var både redningsskøyte, frivillige båter og vårt helikopter i gang med leteaksjonen så raskt det var mulig. Det er slike kvelder det er artig å gå hjem fra jobb, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Og legger til:- en sånn mobiltelefon vil jeg gjerne ha også!

56-åringen var kald da han ble sjekket av ambulansemannskapet, men ellers i fin form.

Sjøsterk telefon i Østfold også Også i Østfold i helgen ble en redningsaksjon satt i gang satt i gang med kortest mulig reaksjon fordi en mann i sjøen hadde mobil som virket.

Ifølge Fredriksstad Blads nettutgave var det fire personer som havnet i sjøen lørdag kveld fra en fritidsbåt etter å kollidert med en stake utenfor Brattestø opå Hvaler