Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båt kjørte på land i Sogn og Fjordane - kvinne (41) omkom

En båt kjørte lørdag morgen på land på øya Selje i Sogn og Fjordane. Kvinnen omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 41 år gammel kvinne ble hentet opp av vannet og fløyet til Haukeland universitetssjukehus med redningshelikopter, etter at en båt kjørte på land på øya Selja i Selje kommune i Sogn og Fjordane lørdag morgen.

Natt til søndag skriver politiet i en pressemelding av kvinnen omkom. Pårørende er varslet.

Haukeland universitetssjukehus opplyste lørdag ettermiddag at kvinnen er kritisk skadd. Kvinnen ble erklært død på sykehuset samme kveld.

HEVET: Båten som var involvert i ulykken ble hevet etter at kvinnen som var om bord ble reddet ut. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix
HEVET: Båten som var involvert i ulykken ble hevet etter at kvinnen som var om bord ble reddet ut. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix Vis mer

En mann som også var i båten kom seg ut av båten på egen hånd.

- Mannen tok seg fram til en hytte og fikk varslet. Omstendighetene rundt hva som ellers har hendt er uklare, sier redningsleder Eric Willasen ved Hovedredningssentralen på Sola til Bergens Tidende.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 06.40 lørdag morgen.

Det var dykkere fra det lokale brannvesenet og redningsskøyta Halfdan Grieg som fant kvinnen inne i båten og fikk reddet henne ut.

- Det er en dramatisk melding å få når noen er savnet, sier Øystein Sandberg, skipsfører på redningsskøyta Halfdan Grieg.

Ifølge skipsføreren har båten, som er en daycruiser på mellom 26 og 30 fot, truffet land, før den har sklidd av og sunket slik at den la seg med akterenden mot sjøbunnen, mens baugen ble holdt oppe av en luftlomme.

Sandberg sier at hurtigbåten som går mellom Bergen og Selje og en lastebåt var på stedet før redningsmannskapene.

- Båtene som var der før oss satte i gang søk, og gjorde en god jobb.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media