<strong>OVERLEVDE:</strong> Passasjerer som overlevde forliset blir huset her. Det er fremdeles usikkert hvormange som er savnet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dimas Aro
OVERLEVDE: Passasjerer som overlevde forliset blir huset her. Det er fremdeles usikkert hvormange som er savnet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dimas Aro Vis mer

Båt med 380 båtflyktninger sank utenfor Indonesia

Flere hundre passasjerer er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): En båt med 380 migranter sank utenfor kysten av Java i Indonesia i kveld norsk tid.

- 76 mennesker er så langt reddet opp, men flere hundre er savnet, sier Sahril Arifin, sjefen for nødtjenestene på kriseberedskapssenteret i provinsen Øst-Java, til Reuters.

Kraftige bølger knuste trebåten omkring 90 kilometer fra kysten, ifølge ham.

Det skal ha vært såkalte illegale flyktninger som var ombord den overfylte båten. De fleste av flyktningene skal være fra Midtøsten, men også flere fra Afghanistan.

En av dem som er reddet opp, Esmat Adine, har pratet med ei lokalavis om forholdene ombord båten, som var i tre.

- Båten begynte å vugge fra side til side, noe som skapte fullstendig panikk. Siden båten var så full, var det umulig å bevege seg, sier den 24 år gamle afghanske flyktningen ifølge AP.

- Panikken førte til at båten ble enda mer ustabil. Vi begynte å ta inn vann og den sank, sier 24-åringen.

Det var lokale fiskere som plukket opp de overlevende. Adine anslår at det var flere enn 40 barn ombord båten. Ingen har ennå oversikt over hvor mange av barna som er reddet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer