REDDET: En båt med rundt 400 migranter skal være reddet i Indonesia. Det melder nyhetsbyrået AFP. Foto: REUTERS/Roni Bintang
REDDET: En båt med rundt 400 migranter skal være reddet i Indonesia. Det melder nyhetsbyrået AFP. Foto: REUTERS/Roni BintangVis mer

- Båt med 400 personer reddet i Indonesia

Frykter flere båter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En båt med rundt 400 migranter skal være reddet i Indonesia. Det melder nyhetsbyrået AFP grytidlig mandag morgen.

Personen er trolig fra Myanmar og Bangladesh.

- Vi frykter det er flere båter der ute og vi er forberedt på det, sier redningssjef Budiawan til AFP.

Dette skjer under et døgn etter flere lignende hendelser utenfor kysten av den nordlige provinsen Aceh i Indonesia.

Overfylt I går ble nær 600 migranter som antas å være rohingyaer på flukt, reddet fra to trebåter som strandet utenfor kysten. De overfylte båtene, som hadde med seg rundt 100 kvinner og titalls barn, ble tauet i land av fiskere etter å ha gått tom for drivstoff, meldte NTB søndag kveld.

- Ifølge informasjonen vi har så langt, var folkene om bord fra Myanmar. De er muslimer som er fra rohingya-samfunnet, sier talsmann for søk- og redningsbyrået i Aceh, Mohammed Arif Mutaqin.

Dårlig helse I alt 573 personer var om bord i de to båtene da de ble reddet. 424 av dem er menn, 98 er kvinner og resten er barn.

Rundt 50 av dem som ble reddet, har blitt brakt til sykehus på grunn av dårlig helse, sier politisjef Achamdi.

- Generelt led de av sult, og mange var veldig tynne, sier politisjefen. Rundt 25.000 rohingyaer og bangladeshere har gått om bord på menneskesmugleres båter i årets første tre måneder, dobbelt så mange som i samme periode i fjor, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

EI UKE: Flere migranter har vært på reise i ei uke fra Thailand. Foto: AP Photo/Dita Alangkara
EI UKE: Flere migranter har vært på reise i ei uke fra Thailand. Foto: AP Photo/Dita Alangkara Vis mer