Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båt med fem om bord i havsnød ved Balderfeltet

- Sterk storm i området, sier redningsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den færøyske båten Thor Sentry sendte i 18-tiden i går ut nødsignaler fra en posisjon 160 nautiske mil sørvest av Karmøy.

Dårlig vær

- Båten har fått slått inn rutene på broa på grunn av høy sjø. Nå driver båten i vindretningen, sier redningsleder Erik Willassen, til Dagbladet.no.

- Båten tok inn vann og har bedt om å bli tatt under slep, opplyser Willassen til NTB.

Mannskapet, som er i god hold, er ikke evakuert. Ifølge redningsleder er det svært dårlig vær i området. Bølgehøyden er minst 20 meter og det blåser full storm med orkan i kastene.

Vanskelig

Klokken 03.20 drev båten fortsatt med strømmen. - Det er for dårlig vær. Vi skal sette slep på den når været er såpass at en tør å ha folk på dekk, men foreløpig driver den avgårde, sier nattens redningsleder Sølve Tanke Hovden til Dagbladet.no.

- Det er kaldt og mørkt på båten, så det er ikke noe særlig. Men vi har kontakt med mannskapet en gang i timen, sier han.

Fartøyet, som først ble meldt å være en fiskebåt, utfører vaktoppdrag for et oljeselskap. Den befinner seg sørvest for Balderfeltet i Nordsjøen.

Ikke styring

Ifølge Hovedredningssentralen har mannskapet lyktes i å få tettet noen av de knuste ventilene slik at fartøyet ikke tar inn mer vann. 

Skipet har ikke styring, det er antakelig noe galt med elektronikken.

Mannskapet består av en danske, en færøying og tre bulgarere.