Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båt med ni om bord på grunn utenfor Averøya

- Alle har fått på seg redningsdrakter.

VELLYKKET AKSJON: Redningsskøyta «Erik Bye» reddet i kveld ni fiskere på Hustadvika i samarbeid med båten «Poseidon» . Foran i bildet er redningsdraktene til tre av fiskerne som ble reddet. Fra venstre: Matros Jan Owe Knutsen, maskinsjef Regin Didriksen og skipper Sigmund Kaplanski. Foto: Styrmann Terje Bøe / Redningsselskapet
VELLYKKET AKSJON: Redningsskøyta «Erik Bye» reddet i kveld ni fiskere på Hustadvika i samarbeid med båten «Poseidon» . Foran i bildet er redningsdraktene til tre av fiskerne som ble reddet. Fra venstre: Matros Jan Owe Knutsen, maskinsjef Regin Didriksen og skipper Sigmund Kaplanski. Foto: Styrmann Terje Bøe / Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni personer ble reddet fra sjøen etter at en båt forliste lørdag kveld.

- Det er en  båt som har gått på et skjær utenfor Averøya. Det var ni ombord, tilstanden deres er uvisst, sa operasjonsleder Tove Anita Asp i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet tidligere i kveld.

Står fast Alarmen gikk ved 21.20 om at fiskeskøyta «Leif Roald» hadde gått på et skjær i Hustadvika, som er kjent for å være et av de mest værharde områdene langs kysten av Vestlandet.

- Vi har fått opplyst at skøyta står så fast på grunn at det ikke virker til å være umiddelbar fare for at den skal synke. Et ambulansehelikopter fra Ålesund er også på vei ut, sa redningslederen.

Liten kuling
- Det er liten kuling i området, så det er nok dramatisk for dem som har gått på grunn, sa kommunikasjonsrådgiver Janna Myerscough Aarvik i Redningsselskapet.

Hun sier hun har vært i kontakt med skipperen på redningsskøyta, men det er så travelt at hun ikke har fått noen god statusrapport ennå.

Klokka 22.40 melder Redningsselskapet at alle de ni personene er i båter på vei til land.

- En nordmann og to polske menn er om bord i redningsskøyta. De resterende seks personene er om bord i båten Poseidon som bistår, sier Aarvik.

Fiskebåten som gikk på grunn ligger opp ned.

- Den får vi ikke gjort noe med nå, og den representerer fare for andre båter i området, sier Aarvik.