REDNINGSARBEID PÅGÅR: Den maltesiske statsministeren Joseph Muscat beskriver forliset som den verste tragedien i Middelhavet de siste årene.
REDNINGSARBEID PÅGÅR: Den maltesiske statsministeren Joseph Muscat beskriver forliset som den verste tragedien i Middelhavet de siste årene.Vis mer

Båt med omlag 700 personer har kantret

Flere hundre fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): 50 mennesker skal ha blitt reddet, men hundrevis fryktes omkommet etter at en båt med så mange som 700 flyktninger kantret i Middelhavet i går kveld. 

Statsminister Joseph Muscat på Malta beskriver forliset som den verste tragedien i Middelhavet de siste årene.

Det er funnet flere omkomne i havet.

Båten kantret Hendelsen skjedde i et område like ved libyske farvann, 193 kilometer sør for den italienske øya Lampedusa, skriver avisa Times of Malta. Den maltesiske marinen har bekreftet at en stor redningsaksjon er i gang og at både italienske skip og private handelsskip bidrar i arbeidet.

Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera skal fiskebåten først ha hatt problemer med navigasjonen, og da det portugisiske handelsskipet «King Jacob» nærmet seg skal flyktningene ha beveget seg over til den ene siden avbåten for å bli reddet, slik at den kantret.

Lignende hendelser Hendelsen bærer likhetstrekk med en annen sak forrige uke da man antar at over 400 mennesker omkom da skipet de skulle krysse Middelhavet med, fra Libya til Italia, kantret. Bare rundt 150 ble reddet og Redd Barna som har snakket med overlevende fra ulykken sier de tror mange av de som var ombord var mindreårige.

Så langt i år har rundt 900 mennesker druknet i forsøket på å krysse havet fra Nord-Afrika til Europa.

- Dødens årstid kommer Over 11.000 båtflyktninger ble reddet i Middelhavet og fraktet til Italia i uken som gikk. Tallene vil fortsette å stige i tiden som kommer, frykter humanitære organisasjoner. Over 1.000 av dem er reddet av danske skip, opplyser Dansk rederiforbund, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Den anspente situasjonen i Libya har ført til en kraftig økning i antallet flyktninger som forsøker å krysse Middelhavet. Det gode vårværet gjør også at flere prøver seg på den livsfarlige overfarten.

- Dødens årstid er på vei, sier Gauri van Gulik, Amnestys visedirektør for Europa og Sentral-Asia.

I fjor krysset rundt 220000 flyktninger Middelhavet og rundt 3.500 båtflyktninger mistet livet på vei til Europa, ifølge FNs høykommissær for flyktninger

Dagbladet følger saken.