Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båt sank - fire berget

BERGEN(NTB): Mannskapet på snurperen «Leinebjørn» fra Herøy på Sunnmøre berget livet til fire personer da en 48 fots lystbåt gikk ned ved Fedje i Hordaland i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utrolig profesjonelt. Jeg tror ikke mange andre hadde klart noe tilsvarende. Redningsoperasjonen ble gjennomført i 6-7 meters sjø, sier trafikkleder Kjell Bangsund ved Fedje trafikkstasjon til Bergens Tidende.

De fire i lystbåten, som også er fra Sunnmøre, meldte fra om at de var i nød ved 20.30-tiden lørdag kveld. Om bord i «Leinebjørn», som befant seg i nærheten, reagerte fiskerne Anders Nærø (29) og Stig Dahl (36) lynraskt da nødmeldingen kom via Fedje trafikkstasjon. Mens skipper Kurt Leine styrte mot posisjonen han hadde fått oppgitt, tok Dahl og Nærø på seg overlevingsdraktene.

Hoppet i havet

- Det var mørkt, og tett snødrev. Vi så bare noen blink fra lommelykter. Da vil kom helt inntil, var båten gått ned. Da var det bare å hoppe i havet, forteller Anders Nærø til Bergens Tidende.

Det tok bare 25 minutter fra den 48 fots store båten begynte å ta inn store mengder vann, til den sank. Bare én av de fire som var om bord, hadde rukket å få med seg en livbøye. De andre måtte kjempe mot de iskalde bølgene med egne krefter.

- Iskalde

- De var iskalde, og i ferd med å bli helt utmattet. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd dersom vi hadde kommet fem minutter senere, sier Nærø.

Han og kameraten klarte å holde alle fire flytende og feste stropper rundt dem. Ved hjelp av kranen klarte resten av mannskapet på «Leinebjørn» å heise dem opp på dekk. Til tross for den kalde opplevelsen, var de fire i relativt fin form. De ble hentet av losskøyten etter at de hadde fått seg en dusj og tørre klær.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!