- Bataljoner av selvmordsbombere står klare

Iran lover å hevne militæraksjoner - har pekt ut britiske og amerikanske mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Iran har trent 40 000 soldater til selvmordsaksjoner, melder den britiske avisa The Times.

Hovedstyrken, kalt Spesialenheten for martyrer, ligger under den iranske Revolusjonsgarden. Enheten ble først presentert i forrige måned, da solsatene marsjerte i en militærparade, kledd i olivengrønn kamuflasje, med bombebelte rundt livet og utløserne holdt høyt hevet.

Ifølge Hassan Abbasi, en høyt plassert leder i enheten, er nå 29 mål utpekt - de fleste av dem britiske eller amerikanske.

Vil se Storbrittania falle

I et opptak The Times har fått tilgang til, oppfordrer Abbasi selvmordsstyrkene til å «følge de slu britene nøye». Han la til at «vårt mål er Storbritannias fall».

Rekrutter til enheten får utlevert et skjema, hvor de foruten sine personopplysninger kan velge om de foretrekker amerikanske mål i Irak eller mål på israelsk jord.

Ifølge avisa tyder vestlige etterretningsdokumenter på at den iranske Revolusjonsgarden er satt til å lede et hemmelig atomvåpenprogram.

Et av dokumentene, gjort tilgjengelig for The Times, skal også vise at president Bush forbereder seg på å angripe Iran.

KRIGSFARE: Irans president Mahmoud Ahmadinejad risikerer militære aksjoner etter å ha offentliggjort landets atomplaner. Irans Revolusjonsgarde skal ha opptil 40 000 rekrutterte selvmordsbombere klare for britiske og amerikanske mål. Foto: EPA
KRIGSFARE: Irans president Mahmoud Ahmadinejad risikerer militære aksjoner etter å ha offentliggjort landets atomplaner. Irans Revolusjonsgarde skal ha opptil 40 000 rekrutterte selvmordsbombere klare for britiske og amerikanske mål. Foto: EPA Vis mer

- Hvis problemet ikke løses, vil presidenten angripe før han går av som leder. Det vil være urettferdig å overlate jobben med å tilintetgjøre Irans atomvåpenprogram til en fersk president, heter det i dokumentet.

Skal trygge uranframstilling

Ifølge en opposisjonell gruppe i Iran, det nasjonale rådet for motstand i Iran (NCRI), sier et annet hemmelig program nå er opprettet for å kunne trygge produseringen og framstillingen av uran.

NCRI tilhører organisasjonen Mujaheddin-e-Khalq, som er definert som en terroristorganisjon i Storbritannia og USA.  Allikevel er informasjonen, ifølge The Times, ansett å være troverdig av vestlig etterretning, etter at deres informasjon ledet til at det i 2002 ble avdekket at Iran produserte anriket uran ved Natanz-kraftverket.

I løpet av det siste året er 14 store og flere små prosjekter startet, flere av dem laget for å produsere uran, mens andre skal brukes til lagring av våpen, sier en talsmann for NCRI.