BÅTBRANN: En båt begynte å brenne i Oslofjorden lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BÅTBRANN: En båt begynte å brenne i Oslofjorden lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Båtbrann i Oslo­fjorden – én person omkommet

Den overtente båten har sunket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer var om bord i fritidsbåten som begynte å brenne utenfor Hvitsten i Oslofjorden lørdag ettermiddag.

Den ene personen, som satt fast i propellen under båten, omkom.

Pårørende er foreløpig ikke varslet.

Den andre personen ble hentet tilsynelatende uskadd opp av vannet fra den overtente båten.

Politiet vet foreløpig ikke hva som kan være årsaken til brannen.

- Vi har ingen idé om hvordan brannen startet. Vi har ikke snakket med den personen som overlevde enda. Vi vil forsøke å gjøre av avhør av ham i morgen, sier Pål-André Thorby, operasjonsleder i Follo-politiet, til Dagbladet.

BRANN: Båten, som begynte å brenne utenfor Hvitsten i ettermiddag, er overtent. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BRANN: Båten, som begynte å brenne utenfor Hvitsten i ettermiddag, er overtent. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Satt fast

Operasjonsleder Pål-André Thorsby forteller at politiet fikk melding om hendelsen klokka 17.48, og at båten er overtent. Han sier han ikke vet hvor lenge personen har satt fast i propellen.

Den andre personen som var om bord ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet og ble fraktet videre til Bærum sykehus.

Den overtente fritidsbåten var mellom 35 til 40 fot, ifølge Redningsselskapet. Båten har sunket i fjorden, og operasjonsleder Thorsby antar at den vil heves.

- Den ligger på 15 til 20 meters dyp. Jeg antar den vil heves både for etterforskningen sin del og ut fra et forurensningsperspektiv, sier Pål-André Thorsby.

Thorby forteller at de har snakket med flere vitner som sto på land og så hendelsen. Hvor mange de har snakket med, har ikke operasjonslederen oversikt over.

- Hoppet i vannet

Et vitne forteller til Dagbladet hun så båten begynte å brenne.

- Jeg så to personer hoppe fra båten. Den ene personen ble plukket opp ganske raskt, mens den andre har jeg ikke sett, sier vitnet til Dagbladet.

Hun forteller at hun ringte politiet med en gang hun så brannen. Vitnet, som så brannen var hytta si, sier det begynte å brenne rundt klokka 17.30.

- Det kom to båter fram til fritidsbåten umiddelbart. I starten var det bare røyk, men så kom flammene, sier hun.

Redningsselskapet opplyser til Dagbladet at to redningsskøyter er på plass.

- I tillegg kommer båten Elias fra Moss for å bistå i etterslukkingen av båten, sier Frode Pedersen, kommunikasjonsrådgiver i Redningsselskapet.

Dagbladet kommer med mer.