- Båtbransjen er i krise

Elendig sommervær skal være hovedårsaken.

LABERT SALG:  Flere sesonger med dårlig vær og dårlig salg skaper krisestemning blant båtprodusentene. Foto: Kirsten Buzzi / Dagbladet
LABERT SALG: Flere sesonger med dårlig vær og dårlig salg skaper krisestemning blant båtprodusentene. Foto: Kirsten Buzzi / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere år med svakt salg gjør at mange båtprodusenter sliter voldsomt. For mange betyr de dårlige tidene utflagging og kroken på døra.

- Båtbransjen er inne i en sterk krise. Folk bruker ikke båt lenger. Mange faktorer spiller inn. Men vår største fiende er nok det dårlige været, sier Erik Brauner i bransjeorganisasjonen Norboat til Aftenbladet.

Kutter i ansatte Ifølge avisa har krisen i båtmarkedet blant annet ført til at Windy Boats i Arendal har sagt opp over 50 produksjonsarbeidere og flagger ut til Polen og Sverige.

Etter 36 års båtproduksjon er Scand Boats i Fevik konkurs, og Skibsplast i Evje gjennomfører en styrt avvikling, stanser produksjonen og selger lagerbeholdningen.

- Sånn som kostnadene er blitt i Norge, ble det helt umulig å fortsette. Vi betaler 120 kroner per time i Polen, og 318 kroner i Norge. Da er regnestykket enkelt. Vi måtte flagge ut for at bedriften skal overleve, sier Trygve Hegnar, styreleder i Windy Boats.

Konkurs Den svenske båtgiganten Nimbus som solgte båter for over én milliard kroner i året, er også slått konkurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer