HAI: Jan-Tore Halvorsen fikk onsdag denne uka en gigantisk hai i garnet i fjorden ved hytta i Ervesund i Sveio.Vis mer Vis mer

- Båten ble dratt nedover og det nærmest kokte i vannet

Jan-Tore fikk en enorm hai i garnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fisketuren ved hytta i Ervesund i Sveio onsdag denne uka, ble alt annet enn Jan-Tore Halvorsen og sønnen Oskar hadde forestilt seg.

I garnet fikk de en diger hai - sannsynligvis ei brugde, tror de selv.

Det var Haugesunds Avis som først omtalte saken.

- Vi hadde akkurat satt garnet da vi hørte et plask, og forstod at vi hadde fanget noe stort. Vi måtte tjore garnet fast til båten, for tauet holdt ikke. Da ble båten dratt nedover og det nærmest kokte i vannet, sier Jan-Tore til Dagbladet.

- Vi skjønte da at dette ikke var en vanlig torsk, nei. Det var en helt utrolig følelse, fortsetter storfiskeren.

- Gigantisk

Han forteller at de først lurte på om de kunne ha fanget en nise, men at de raskt la fra seg den tanken.

- Vi trodde også at det kunne være ei kveite, for fisken var så tung og hadde en enorm kropp. Vi var likevel ikke sikre, ettersom fisken var under vann, og vi ikke kunne se noen detaljer på den.

De kjørte derfor båten inn mot land - og det var der de oppdaget hva de hadde fanget:

- Det var med vantro og rådvillhet at vi konstaterte at det var en gigantisk hai, sier Jan-Tore Halvorsen.

BURET INNE: Dykkeren som trodde han var beskyttet for farer på innsiden av buret tok feil. På mirakuløst vis klarer haien å komme seg gjennom gitteret, og dykkeren er fanget i buret med haien. Video: Youtube / Gabe and Garrett via Storyful Vis mer

Satt fast

- Den var sikkert seks meter lang, den var kolossal! Det var helt vanvittig, men vi måtte jo få den løs fra garnet, fortsetter han.

Mens sønnen filmet forsøkte Jan-Tore å hjelpe haien ut av garnet, men i dette forsøket slet haien seg løs og forsvant - fortsatt tuklet inn i garn.

- Arten er utrydningstruet og fredet, og vi er lei oss for at vi ikke klarte å redde den, sier Jan-Tore.

Han sier han aldri var redd da haien surret seg inn i garnet, og han beskriver opplevelsen som god.

- Vi fanget den inni en liten fjord, knappe åtte meter fra land, like ved der vi pleier å svømme og stupe. At det går sånn fisk rett utafor her, er helt fantastisk, sier han.

LES OGSÅ: Dette er de «ni helnorske haiartene».

SEKUNDER FRA Å SE VENNENE BLI ANGREPET AV MASSIV HVITHAI: Bryan Plummer og vennene hans ble under sin første dykkertur i Gansbaai, Sør-Afrika, vitne til at en svær hvithai ignorerte agnen, og svømte rett inn i buret der to av dem oppholdt seg. Video: YouTube / Bryan Plummer Vis mer Vis mer