Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båten er på vei ned i dypet - klamrer seg fast for harde livet i vente på kystvakta

Dramatisk opptak fra Egeerhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27 mennesker skal ha druknet i forsøket på å krysse Egeerhavet mandag. Hensikten med ferden var å komme seg til den greske øya Lesbos.

Det svært dramatiske videoopptaket øverst i saken viser hvordan en mann klamrer seg fast til baugen på båten som skulle få gruppen i land på gresk jord.

Når det vanntette kameraet går under havoverflaten kan resten av fartøyet skimtes mens det er på vei ned i dypet.

Ifølge The Telegraph skal mannen ha blitt plukket opp av havet utenfor kysten av Edremit. Den havarerte båten i videoen skal befinne seg på samme sted som de 27 er rapportert omkommet. Personen reddes av tyrkisk kystvakt.

Ifølge IOM har 409 personer mistet livet i forsøket på komme seg til Europa hittil i år. Siden 1. januar har 76 000 mennesker klart å krysse Middelhavet med håp om et nytt og bedre liv i Europa.

Samtidig, hjemme i Norge, jobbes det for å stramme inn asylpolitikken betraktelig, men tirsdag meldte NTB at UDI har funnet en rekke mangler i regjeringens asylforslag.

Redaktør og politisk kommentator i Dagbladet John Olav Egeland gikk hardt ut mot innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp) mandag, i kommentaren «Kald vind over Norge».

Søndag ble det arrangert en støttedemonstrasjon for ministeren i Oslo.

Les Dagbladets dekning av flyktningkrisa her.